Bezoek het Engeland uit Downton Abbey

Highclere Castle Basildon Park in Berkshire Greys Court in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland Lacock in Wiltshire, Cotswolds Stoomtrein van de Bluebell Railway in Sussex, Engeland Station Horsted Keynes langs de Bluebell Railway in Sussex, Engeland

Aristocratisch Engeland in de vroege 20e eeuw

Downton Abbey is misschien wel de meest geliefde historische dramaserie uit recente tijden. Het werd voor het eerst op de buis gebracht door ITV en is inmiddels gestopt. De serie speelt zich af rondom de aristocratische familie Crawley en wel in het eerste kwart van de 20e eeuw. Het verhaal is gesitueerd in Yorkshire maar de meeste opnames vinden allemaal plaats in Zuid Engeland. Yorkshire ligt in het noorden. De belangrijkste filmlocatie voor de tv-serie is het schitterende Highclere Castle, gesitueerd in de North Wessex Downs, onderdeel van het graafschap Hampshire. Zowel de buitenkant als het exterieur is gebruikt voor de opnames. Het kasteel is in bezit van de graven van Carnarvon en wordt gewoon bewoond. Het is echter ook een bezoekersattractie: het is geopend voor bezoekers van juli tot september en op bepaalde data in het voorjaar en vroege zomer. Vanwege de enorme populariteit van Downton Abbey wordt het sterk aangeraden van te voren kaartjes te bestellen. Dat kan hier:

Kaartjes voor Highclere Castle


Verspreid over het land zijn nog meer filmlocaties te bekijken waarvan het gros in het zuiden van het land. Daar zitten nog meer imposante landgoederen bij zoals Basildon Park en Waddesdon Manor. De Cogges Manor Farm in Witney werd bijvoorbeeld gebruikt voor opnames van de Yew Tree Farm. Tijdens de serie ziet u ook oude treinen -en treinstationnetjes verschijnen. Die opnames zijn gemaakt op twee trajecten. Zo is het station van Tenterden te zien in de allereerste aflevering van Downton Abbey. Daar kun je nu een rit met de stoomtrein maken, een traject van de Kent & East Sussex Railway. Ook het oude station van Horsted Keynes in West Sussex is gebruikt om te filmen. Dat is onderdeel van de Bluebell Railway. Het pittoreske dorpje Lacock in Wiltshire is het decor geweest van een markt. Er zijn nog wel meer locaties verspreid over Groot-Brittannië maar dit zijn in het oogspringende plekken die het ook waard zijn om te bezoeken.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties van Downton Abbey


Gebruik maken van service?

U kunt via het volgende tabblad op zoek naar een bestemming en vervolgens een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement in de betreffende plaats zoeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
GB

Mogelijke bestemmingen

Hieronder staan een aantal plaatsen die als uitvalsbasis kunnen dienen om de verschillende filmlocaties te kunnen bezoeken. Newbury ligt vlakbij Highclere Castle, de meest belangrijke setting van allemaal.

Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers