Oban aan de westkust van Argyll & Bute - Schotland

Oban in West Schotland Het kuststadje Oban in Argyll and Bute Oban aan de kust van Schotland hotels boeken via GBLKilchurn Castle in Schotland Inveraray Castle in Schotland Loch Fyne in Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland Isle of Mull in Schotland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Oban in Argyll, Schotland

Oban is een havenstadje in het westen van Schotland. Het ligt in het graafschap Argyll & Bute en bevindt zich in een heuvelachtig gebied, de echte bergen liggen meer naar het noorden en westen. Het stadje ligt in een gebied met mooi landschappen en vlakbij vindt u ook het kustlandschap van de Lynn of Lorn, een gebied waarin ook het eilandje Lismore te vinden is en dat de status heeft van National Scenic Area. Deze havenplaats is ook bekend als het vertrekpunt voor een aantal veerdiensten naar de Hebriden, de eilandengroep voor de westkust. Daarnaast kunt u hier ook twee bezienswaardigheden bezoeken, namelijk het Oban War & Peace Museum en de lokale whiskydistilleerderij waar u een rondleiding kunt krijgen. Een bekend herkenningspunt in het stadje is McCaig's Tower, een bouwwerk dat doet denken aan het Romeinse Colosseum. Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn Dunstaffnage Castle, de Angus Garden, Kilchurn Castle, Inveraray Castle en het historische Dunadd Fort in de Kilmartin Glen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Oban.


Wandelen in en vlakbij Oban

Natuurlijk kunt u in dit gebied mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld naar Pulpit Hill in Oban zelf of langs Dunstaffnage Castle ten noorden van het stadje.

➦ Meer info: Routes in en rond Oban
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers