Treinrondreis - 12 a 16 dagen Bath, Oxford en The Cotswolds

Het dorp Bourton-on-the-Water in Engeland Lower Slaughter in Gloucestershire, Cotswolds Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Het marktplein van Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland De historische stad Bath in Somerset, Engeland De stad Cheltenham in Engeland Kloostergang van Gloucester Cathedral in Engeland Oxford in Engeland

Met de trein en bus door stijlvol én schilderachtig Engeland

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: u kunt tijdens deze reis prachtige steden bezoeken en ook een heel mooie stukje Engels platteland waarbij u oa. kunt overnachten in een zeer pittoresk dorp (met horeca). Maar let op: dat stukje platteland van de befaamde Cotswolds kan niet goed per trein worden bereikt dus daarvoor gebruikt u de bus. Ik zal u uiteraard precies meedelen hoe. Het zijn overigens zeker geen lange trajecten. U krijgt altijd een Vakantieplan op Maat dus op basis van uw wensen bepaal ik het juiste schema.

Naast het zeer mooie landelijke deel zult u tijdens deze reis ook prachtige (niet al te grote) historische steden bezoeken. Bath is beroemd omdat het grotendeels tot het werelderfgoed behoort en heeft oa. stijlvolle achitectuur uit de 18e eeuw. Cheltenham geniet bekenheid vanwege haar iets latere Regency architectuur, uit de tijd van Jane Austen. Als die tijd helemaal uw ding is dan zou u ook ongeveer halverwege september op reis kunnen gaan want dan vindt het Jane Austen Festival plaats in Bath waar ze een deel van haar leven gewoond heeft. Oxford is een beroemde universiteitsstad met fraaie universiteitssgebouwen en is ook zo bekend vanwege verschillende tv-series die hier in het verleden zijn opgenomen. Oxford kan eventueel ook worden bezocht vanuit een mooi stadje/dorp op een half uur met de trein. Vanuit de genoemde plaatsen uitstapjes maken (geen lange stukken) per trein naar andere steden kan ook. Ook dat kunt u tzt allemaal lezen als u een plan op maat aanvraagt. Lees wat dat betreft hieronder verder. Als u van flink wandelen houdt dan zijn er zeker ook de nodige mogelijkheden.

Als u vanuit Nederland of België de trein wilt nemen dan reist u altijd via Londen dus de hoofdstad bezoeken kan zeer zeker ook. Houd in Londen wel rekening met forse prijzen. De andere locaties zullen ook niet goedkoop zijn maar niet zo duur als de hoofdstad. U kunt natuurlijk ook vliegen en in dat geval zou Bristol Airport een goed startpunt zijn in Engeland maar Birmingham Airport zou ook kunnen. Als u het vliegtuig neemt dan kunt u Londen dus eventueel overslaan.


Het gebied

kaart van een treinrondreis naar de Cotswolds Het traject voor deze reis ligt wel zo ongeveer vast maar hoe lang u overal blijft is uiteraard afhankelijk van aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Ook is het mogelijk andere regionen van Groot-Brittannië in het plan op te nemen. Het is maar net wat u wilt. Bath is bijvoorbeeld ook heel goed op te nemen in een reis door het zuidwesten van Engeland, Oxford weer in een reis door de regio West Midlands.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers