Chipping Campden in de Cotswolds - Gloucestershire

Het landschap rond Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Het stadje Chipping Campden in Engeland Het dorp Chipping Campden in de Engelse Cotswolds hotel boeken via GBL Broadway in de Cotswolds, Engeland De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Lavendelvelden in Snowshill, Cotswolds Snowshill Manor in de Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Batsford House and Arboretum, Cotswolds Herfst in Ebrington, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland

InformatieLandschap rond Chipping Campden in Engeland

Chipping Campden is een klein stadje in het graafschap Gloucuestershire, qua inwoners lijkt het eigenlijk meer op een dorp want het heeft maar zo'n twee duizend inwoners. Het is echter een markstadje met een gezellig drukke high street. Het oude Engelse woord 'chipping' betekent ook 'markt'. Al sinds de middeleeuwen speelt deze plaats een rol in de streek want het was ooit één van de centra in de wolhandel hier. In dit gebied werden namelijk veel schapen gehouden. Deze plaats bevindt zich in het noorden van de Cotswolds, een zeer schilderachtig gebied qua plaatsjes en ook mooie veelal licht heuvelachtige landschappen. Naast het mooie land zijn er in de buurt ook behoorlijk veel mooie historische bezienswaardigheden en tuinen te bezichtigen. In Chipping Campden zelf vindt u de Court Barn, Museum of Craft & Design. Het museum staat hier omdat aan het begin van de 20e eeuw Chipping Campden een belangrijke plek werd voor de Arts & Crafts beweging. Meer dan honderd volgelingen (ambachtslieden) van William Morris - de grondlegger van de beweging - kwamen in dit stadje te wonen en werken. Deze mensen wilden op een ambachtelijke manier en met eenvoudig design mooie dingen vervaardigen. Het huis van Morris is overigens te bezichten vlakbij Lechlade in Oxfordshire. Dat heet Kelmscott Manor, ongeveer drie kwartier rijden van hier.

Vlakbij Chipping Campden is nog veel meer te zien. Zo kunt u naar de huizen Bourton House en Snowshill Manor, en de tuinen Hidcote en Kiftsgate Court. In Snowshill zijn in de zomer ook prachtige lavendelvelden te zien. U kunt de velden van de boerderij -en distilleerderij in de zomermaanden (juni - augustus) bezoeken. Ook in de buurt vindt u het dorpje Blockley, een belangrijke opnamelocatie voor de tv-serie Father Brown. Als u er heen wandelt dan komt u ook door het fraaie gehucht Broad Campden. In het nabijgelegen en zeer mooie dorp Broadway kunt u zelfs op de stoomtrein stappen voor een rit door de Cotswolds. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Chipping Campden.


Wandelen in Chipping Campden

Deze plaats ligt aan een meerdaagse wandelroute, namelijk de Cotswold Way. In de wandelverslagen hieronder kunt u enkele routes (onder andere) in dit gebied bekijken waarbij u ook verschillende mooie dorpjes in de omtrek zult tegenkomen. Kijk hier voor het verslag van die reis en ook een idee voor een herberg in dit gebied, vlakbij Chipping Campden.

Wandelverslagen Cotswolds | Cotswold Way


Pub walk: Dover's Hill en The Fleece Inn (51)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier behoorlijk in de buurt is er bijvoorbeeld een route van 16 km te volgen via het dorpje Bretforton in Worcestershire en dat traject gaat ook over Dover's Hill hier in de Cotswolds. Onderweg kun je halt houden in de 15e eeuwse pub The Fleece Inn in Bretforton. Net als tal van historische huizen, landgoederen en natuurgebieden word deze pub ook door de National Trust geconserveerd.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Chipping Campden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Chipping Campden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Chipping Campden duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het dorp is ook per bus te bereiken vanaf Stratford-upon-Avon en Moreton-in-Marsh, plaatsen met een treinstation.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Steden, stadjes en dorpen in de CotswoldsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers