Het antiekstadje Cirencester in de Cotswolds

het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds Mooi straatje in Cirencester, Engeland Kerk en parkje in Cirencester, Engeland hotels boeken via GBLBibury in Gloucestershire, Cotswolds The Market House in Tetbury, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe kerk van Cirencester in de Cotswolds, Engeland

Cirencester is de onofficiële hoofdstad van de Cotswolds in Engeland, het prachtige landelijke gebied hier in Gloucestershire en omliggende graafschappen. Het heeft ongeveer 19 duizend inwoners en is een geliefde bestemming voor liefhebbers van antiek want elke vrijdag vind hier in de Corn Hall een antiekmarkt plaats met ongeveer 50 dealers. Cirencester heeft al een lange geschiedenis. Zelfs in de tijd van Romeinen was het al een nederzetting. In het Corinium Museum kunt er alles over te weten komen en ook kunt u een kijkje nemen bij het amfitheater. Het Romeinse bouwwerk is zelf niet meer te zien maar wel de grondwerken, de contouren van het geheel. Er is ook een fraaie middeleeuwse kerk te zien.

In de omgeving van het stadje zijn overigens nog tal van fraaie plaatsjes om te bekijken. Zo vindt u in de weide omtrek pittoreske dorpjes als Bibury, Painswick en Castle Combe. Het kleine stadje Tetbury dat de nodige antiekwinkeltjes heeft ligt ook in de buurt, evenals het landgoed Highgrove van Prince Charles waar u de tuinen van kunt bekijken. Er is op relatief korte afstand nog meer Romeins erfgoed om te bezichtigen, namelijk de opgravingen van de Chedworth Roman Villa. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de omgeving zijn de landgoederen Newark Park en Buscot Park, de Westonbirt Arboretum en de meren in het Cotswold Water Park. U kunt daar bijvoorbeeld het strand opzoeken van het Cotswold Country Park, de enige meren in dit gebied. Dat is ook niet ver van het stadje Kemble waar het beginpunt ligt van het Thames Path, de meerdaagse bewegwijzerde wandelroute langs de rivier de Theems. Die route komt ook langs de net genoemde meren. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cirencester.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers