Painswick in de Cotswolds - Gloucestershire

Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Painswick in Engeland Het dorp Painswick in the Cotswolds hotels boeken via GBLSwift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Het dorp Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds The Market House in Tetbury, Cotswolds Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Gloucester Cathedral in Gloucestershire De heuvel Cam Long Down in de Cotswolds, Engeland

Informatie over deze bestemmingHet mooie dorp Painswick in het graafschap Gloucestershire, Engeland

Painswick is een fraai dorp in de Cotswolds , het natuurlijke landelijke gebied in (zuid)west Engeland dat zo befaamd is om haar prachtige dorpjes. Deze plaats heeft ongeveer 3 duizend inwoners en is gesitueerd op een heuvel vlakbij het stadje Stroud. Het bevindt zich boven de Painswick vallei, één van de 'five valleys' in deze streek. Dit is namelijk het meest heuvelachtige gebied in het graafschap Gloucestershire. In deze valleien was de wolindustrie de grote bron van inkomsten gedurende de 18e en 19e eeuw. Het net genoemde Stroud dat het middelpunt vormt van de vijf valleien en dus de rivieren die daar doorheen stromen was het centrum van die industrie en bijbehorende handel. Er stonden in deze streek ooit 150 textielfabrieken, nu is het een relatieve oase van rust.

Painswick heeft ook een historische, maar eigenlijk florale bezienswaardigheid, namelijk de Painswick Rococo Garden. Die tuin kunt u bezoeken, het 18e eeuwse landhuis niet. Dit is de enig bewaard gebleven Engelse tuin uit de rococo-periode. In de weide omgeving van het dorp zijn uiteraard nog meer bezienswaardigheden waaronder Gloucester Cathedral, Newark Park, Woodchester Mansion, Westonbirt Arboretum en ook de Severn Bore, het natuurfenomeen waarbij de golven vanuit zee de rivier de Severn op komen zetten. Uiteraard is het landschap van de Cotswolds een attractie op zich.


Wandelen in Painswick

Het dorpje ligt in een mooi heuvelachtig deel van Gloucestershire en bevindt zich ook aan de Cotswold Way, de bekendste meerdaagse wandelroute van deze regio. Dit is ook één van de meest heuvelachige gebieden binnen de Cotswolds dus mooie uitzichten zijn er genoeg. Zo kunt u bijvoorbeeld Swift's Hill opwandelen, onderdeel van het Elliot Nature Reserve vlakbij het dorpje Slad. Niet ver hier vandaan kunt u een ook route lopen van 8 km door de heuvels, ondertussen genietend van de uitzichten op de Severn Valley. U gaat ook over de heuvel Haresield Beacon. Onderweg kun je halt houden in de pub de Vine Tree Inn in Randwick.

➦ Meer info: Cotswold Way


Pub walk: Haresfield Beacon en de Vine Tree Inn (27)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hier vandaan kunt u een route lopen van 8 km door de heuvels van de Cotswolds, ondertussen genietend van de uitzichten op de Severn Valley. U gaat ook over de heuvel Haresield Beacon. Onderweg kun je halt houden in de pub de Vine Tree Inn in Randwick.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers