Wotton-under-Edge in de Cotswolds - Gloucestershire

Het stadje Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds Oude herberg in het stadje Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds Historische panden in Wotton-under-Edge in Engeland hotels boeken via GBLDe heuvel Cam Long Down in de Cotswolds, Engeland Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds The Market House in Tetbury, Cotswolds Gloucester Cathedral in Gloucestershire Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie over deze bestemmingHouten huizen in het stadje Wotton-under-Edge in het graafschap Gloucestershire, Engeland

Wotton-under-Edge is een klein stadje in het graafschap Gloucestershire en bevindt zich nog net binnen de grenzen van de Cotswolds, een Area of Outstanding Natural Beauty dat befaamd is om haar vele mooie dorpjes. Deze plaats heeft ongeveer 5,5 duizend inwoners en is zoals de naam al aangeeft gesitueerd aan de voet van een helling/heuvel. Dit deel van het graafschap is namelijk behoorlijk heuvelachtig al zijn de heuvels nooit echt hoog. In het stadje ziet u onder andere een fraaie 13e eeuwse kerk en u kunt binnenstappen in het Wotton Heritage Centre, een informatiepunt en tevens museum. Een zeer in het oogspringend gebouw is de Ancient Ram Inn (zie foto 2), een voormalige herberg die zijn oorsprong kent in de 12e eeuw en waar het naar verluid spookt. Het heeft daarom zijn opwachting gemaakt in verschillende tv programma's omtrent paranormaal onderzoek.

Buiten Wotton-under-Edge is van alles te zien en te bezichtigen. Uiteraard is daar het prachtige natuurlijke landschap maar ook tal van bezoekersattracties. Vlakbij kunt u het landgoed Newark Park bezoeken en niet veel verder weg onder andere Berkeley Castle, Dyrham Park, het Westonbirt Arboretum, de Owlpen Manor Gardens en de Highgrove Gardens van Prince Charles. Let op dat u voor die laatste tuinen wel van te voren kaartjes moet reserveren via de website van dat landgoed. Zoals al gemeldt staat de Cotswolds bekend om haar prachtige dorpen en stadjes. In deze omgeving zijn dat bijvoorbeeld Tetbury, Painswick, Castle Combe en het grotere Cirencester dat de officieze hoofdstad van de Cotswolds genoemd wordt. Er zijn in de weidere omtrek ook steden te bezoeken, namelijk de haven -en kathedraalstad Gloucester, de regencystad Cheltenham, het grote en hippe Bristol en Bath, één van de mooiste historische steden van Engeland.


Wandelen in Wotton-under-Edge

Het stadje bevindt zich in een mooi heuvelachtig deel van Gloucestershire en ligt ook aan de Cotswold Way, de bekendste meerdaagse wandelroute in dit gebied. De etappe vanuit King's Stanley eindigt in Wotton-under-Edge. De volgende dag vervolg je je weg naar Tormarton. Dit is ook één van de meest heuvelachige gebieden binnen de Cotswolds dus mooie uitzichten zijn er genoeg.

➦ Meer info: Cotswold Way
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers