Kathedraalstad Gloucester in Engeland

Haven van de stad Gloucester in Engeland Haven en kathedraal in de stad Gloucester, Gloucestershire Gloucester Cathedral in Gloucestershire Kloostergang van Gloucester Cathedral in Engeland hotels boeken via GBLCheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Wye Valley in Engeland en Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGloucester Cathedral in Engeland

Gloucester is een stad in het graafschap Gloucestershire, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 120 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Severn en ook niet ver van zee. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die u kunt bezichtigen waaronder de mooie oude Gloucester Cathedral, waarvan de kloostergangen ook een filmlocatie vormde voor de populaire films over Harry Potter. Ook kunt u het lokale museum bezichtigen waar aandacht is voor geschiedenis en kunst en bij het House of the Tailor of Gloucester een kijkje gaan nemen, een winkeltje en museum gewijd aan Beatrix Potter. Zij was een beroemde illustrator van kinderboeken. Haar voormalige huis is overigens te bezichtigen in het dorpje Near Sawrey helemaal in het noordwesten van Engeland. Er zijn ook nog enkele musea zoals bijvoorbeeld en het Gloucester City Museum en in het havengebied het National Waterways Museum. Dat is één van de nationale musea van de Canal River Trust, dat verteld over de kanalen die Engeland en Wales rijk zijn. De stad zelf vormt het uiteinde van het Gloucester and Sharpness Canal en heeft zodoende een waterweg naar de Severn, de rivier die niet bijster van de zee gesitueerd is.

Niet ver van de stad kunt u ook het natuurfenomeen de Severn Bore aanschouwen, een golf die vanuit zee de rivier komt opzetten. Een zeer grote aantrekkingskracht van deze regio is toch vooral het prachtige gebied genaamd de Cotswolds dat zowat aan de rand van Gloucester te vinden is. Dat is een streek met vele pittoreske dorpen en kleine stadjes. Een voorbeeld van een mooi dorp in de buurt is Painswick. Wat verder weg kunt u denken aan Bibury en Bourton-on-the-Water maar er zijn er veel meer. De bossen van het Forest of Dean liggen ten westen van de stad. Cheltenham, die andere stad in Gloucestershire ligt overigens ook vlakbij. U kunt via deze pagina zoeken naar hotels en vakantiehuizen in Gloucester (en omgeving).
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Steden, stadjes en dorpen in de CotswoldsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers