Kathedraalstad Gloucester in Engeland

Haven van de stad Gloucester in Engeland Haven en kathedraal in de stad Gloucester, Gloucestershire Gloucester Cathedral in Gloucestershire Kloostergang van Gloucester Cathedral in Engeland hotel boeken via GBL Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Wye Valley in Engeland en Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGloucester Cathedral in Engeland

Gloucester is een stad in het graafschap Gloucestershire, zuidwest Engeland. Het heeft ongeveer 120 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Severn en ook niet ver van zee. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die u kunt bezichtigen waaronder de mooie oude Gloucester Cathedral waarvan de kloostergangen ook een filmlocatie vormde voor de populaire films over Harry Potter. Ook kunt u het House of the Tailor of Gloucester bezichtigen, een winkeltje en museum gewijd aan Beatrix Potter. Zij was een beroemde illustrator van kinderboeken. Haar voormalige huis is overigens te bezichtigen in het dorpje Near Sawrey helemaal in het noordwesten van Engeland. Er zijn ook nog enkele musea zoals bijvoorbeeld het National Waterways Museum en het Gloucester City Museum.

In de buurt van de stad kunt u ook het natuurfenomeen de Severn Bore aanschouwen, een golf die vanuit zee de rivier komt opzetten. Een zeer grote aantrekkingskracht van deze regio is toch vooral het prachtige gebied genaamd de Cotswolds dat zowat aan de rand van Gloucester te vinden is. Dat is een streek met vele pittoreske dorpen en kleine stadjes. Een voorbeeld van een mooi dorp in de buurt is Painswick. Wat verder weg kunt u denken aan Bibury en Bourton-on-the-Water maar er zijn er veel meer. De bossen van het Forest of Dean liggen ten westen van de stad. Cheltenham, die andere stad in Gloucestershire ligt overigens ook vlakbij.

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Gloucester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Gloucester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Gloucester duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Ook is het mogelijk om met het vliegtuig hierheen te komen. De reis vanaf Birmingham Airport duurt maar 1 uur en 10 minuten. Beide varianten is met een keer overstappen waarbij op het vliegveld van Bristol eerst op de bus stapt. De reis vanaf de luchthaven van Birmingham International kan in zijn geheel met de trein en duurt ongeveer 1 uur 15 minuten, inclusief overstap. Als u aankomt op Bristol Airport dient u eerst op de bus te stappen naar het treinstation van de stad om daar over te stappen op de trein naar Gloucester, een reis van in totaal ongeveer 1,5 uur. Eenmaal in de stad kunt u met de trein ook naar een aantal andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Cheltenham, Cardiff (Wales), Londen (station Paddington) en het stadje Stroud in de Cotswolds.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Steden, stadjes en dorpen in de CotswoldsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers