De stad Cheltenham in Gloucestershire

Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds De stad Cheltenham in Engeland Pittville Pump Room in Cheltenham, Engeland hotels boeken via GBLPainswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Stroud in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Gloucester Cathedral in Gloucestershire Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds

Informatie over deze bestemmingParklandschap en brug in Cheltenham, Engeland

Cheltenham is een stad in het graafschap Gloucestershire, in het zuidwestelijke deel van land. Het heeft zo'n 115 duizend inwoners en ligt pal aan de rand van de Cotswolds, één van de mooiste landelijke gebieden van Engeland. De stad staat vooral bekend om haar mooie Regency architectuur. Sterker: het is de meeste complete regencystad van Engeland. Deze stijl stamt uit het begin van de 19e eeuw en heet zo omdat de Prince Regent George IV toen aan het bewind was. De gebouwen zijn ontworpen in een klassieke stijl, zakelijker dan in de voorafgaande periode. Cheltenham staat ook bekend om haar groene karakter. U vindt er namelijk 250 hectare aan openbare parken en tuinen zoals bijvoorbeeld Sandford Park en de Imperial Gardens.

Er zijn uiteraard ook bezoekersattracties. U kunt er tevens het Cheltenham Museum & Art Gallery en ook het Holst Birthplace Museum bezoeken. Gustav Holst was een bekende 19e eeuwse componist. Net ten noorden van de stad ligt een bekende paardenracebaan (lees hieronder verder bij het festival) en daar vlakbij kunt u ook op de stoomtrein stappen voor een ritje door de mooie Cotswolds. Deze spoorlijn eindigt in het dorp Broadway en komt ook langs de dorpen Toddington en Winchcombe. Dit traject is van de Gloucestershire and Warwickshire Steam Railway. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cheltenham. Of gebruikt u de onderstaande interactieve kaart om een plek te zoeken in of rondom de stad.


Wandelen rondom Cheltenham

In de omgeving van de stad vindt u ook mooie landschappen en natuur. Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken naar Ravensgate Hill, Cleeve Hill of een deel van de Cotswold Way volgen die niet ver hiervandaan langs trekt.

➦ Meer info: Cotswold Way | Cleeve Hill | Lineover Wood en Ravensgate Hill
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers