Het fraaie antiekstadje Tetbury in Gloucestershire

The Market House in Tetbury, Cotswolds Prachtig straatje in Tetbury, Engeland hotel boeken via GBL het antiekstadje Cirencester in Gloucestershire, Cotswolds Malmesbury in Wiltshire, Cotswolds Het dorp Wotton-under-Edge in Gloucestershire, Cotswolds Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Swift's Hill in Gloucestershire, Cotswolds Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSteil straatje in Tetbury, Cotswolds

Tetbury is een zeer mooie plaats in het graafschap Gloucestershire en is één van de grootste stadjes in de pittoreske Cotswolds. Het heeft toch slechts 5500 inwoners maar heeft veel te bieden qua pracht en gezelligheid. Het is in recente tijden meerdere keren bekroond met de titel 'mooiste kleine stadje van Engeland' en heeft het prijzen in ontvangst genomen wat betreft haar tuinen en beplanting. In het stadje vindt u uiteraard hotels en theehuizen maar het is ook dé plek in deze streken voor de liefhebber van antiek want er zijn meer dan 20 antiekwinkels. In het redelijk nabijgelegen Cirencester is wekelijks ook nog eens een grote antiekmarkt dus als u van oude snuisterijen houdt dan is dit een geschikte vakantiebestemming. Het omliggende land van de Cotswolds is zeer schilderachtig en zit boordevol nog veel meer prachtige stadjes en dorpen. Denk aan het net genoemde Cirencester maar ook aan Castle Combe, Painswick, Wotton-under-Edge, Malmesbury en Bibury. In Tetbury vindt u nog een politiemuseum en het iconische 17e eeuwse Market House waar markten en tentoonstellingen worden gehouden.

In de omgeving zijn ook hele mooie tuinen te zien. Vlakbij het stadje ligt Highgrove, het landgoed van de Prince of Wales (Charles). De tuinen daarvan kunt u bezichtigen. Wel van te voren een kaartje via het internet bestellen. In de weide omgeving kunt u verder nog bezichtigen: de tuin van Owlpen Manor, het Westonbirt Arboretum en de Abbey Gardens in Malmesbury. Het landgoed van Prince Charles is overigens niet de enige koninklijke connectie van Tetbury met de 'Royal Familiy'. Er zijn ook een paar bedrijven in het stadje die officieel hofleverancier zijn en de winkel van Highgrove waar luxueze producten te koop zijn bevindt zich vlakbij het markthuis in het stadje zelf. Opbrengst gaat naar een goed doel.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Tetbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tetbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Tetbury duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Cotswolds
→ Steden, stadjes en dorpen in de CotswoldsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Cotswolds

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers