Gloucestershire Cotswolds en omgeving - Engeland

Castle Combe in Wiltshire, Cotswolds Het historische stadje Cirencester in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds Roman Baths en Bath Abbey in Engeland Painswick in Gloucestershire, Cotswolds Dyrham Park in Gloucestershire, Cotswolds Gloucester Cathedral in Gloucestershire

Historische steden en de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty

Deze pagina beperkt zich tot het zuidelijke gedeelte van de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, één van 's land meest pittoreske streken als het gaat om mooie dorpjes en stadjes. Het gebied bestrijkt meerdere graafschappen waaronder klein stukjes in Wiltshire en Somerset en een groot deel in Gloucestershire. Voor het gemak zullen hier ook de twee steden van Gloucestershire worden behandeld. De eerste is de havenstad Gloucester dat aan de rivier de Severn ligt en ook een middeleeuwse kathedraal heeft. Daar dichtbij ligt een stad met een heel ander karakter en dat is spastad Cheltenham. Dat is één van de bekendste 'regency' steden van Engeland. Daar vind je dus de fraaie vroeg 19e eeuwse bouwstijl en ook staat het bekend om haar groene karakter. Verder zuidwaarts vindt u de stad Bath dat zo mogelijk nog mooier is en tal van historische bezienswaardigheden heeft. Dat ligt net in de Cotswolds en behoort tot het graafschap Somerset.

Het zuidelijke deel van de Cotswolds heeft een smalle, langwerpige vorm en vormt daardoor een beperkt oppervlak. U vindt hier wel enkele zeer mooie dorpen als Malmesbury, Tetbury en tevens enkele van de bekendste dorpjes van Engeland als Bibury met haar oude wevershuisjes, Castle Combe met haar schitterende hoofdstraat en Lacock dat veel gebruikt is voor filmopnames. Lacock ligt overigens net buiten de AONB en in het graafschap Wiltshire. In deze hoek liggen bijvoorbeeld ook het dorpje Witley en het stadje Chippenham. Landgoederen zijn er ook om te bezoeken. Denk aan Bowood House & Garden en Dyrham Park. Houdt u van antiek? Ga dan bijvoorbeeld naar het grotere stadje Cirencester met zijn wekelijkse antiekmarkt of ga naar eveneens fraaie stadje Tetbury met al zijn antiekwinkels. In de buurt van het dorp Painswick en het stadje Stroud is het land zeer heuvelachtig en daar kunt u ook enkele van de mooiste uitzichtspunten in de streek vinden. Hier komt de Cotswold Way ook langs, de meerdaagse bewegwijzerde wandelroute door de Cotswolds. De start ligt in de stad Bath. Als u meer wilt weten over het noordelijke stuk van de AONB (en omgeving) waar u plaaten vindt als Burford, Bourton-on-the-Water, Chipping Campden en ook Oxford, leest u dan hier verder over de noordelijke deel van de Cotswolds.

De interactieve kaart van de Cotswolds

U ziet hier de kaart van de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty. Het zuidelijke deel bevindt zich in delen van de graafschappen Gloucestershire, Wiltshire en Somerset.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers