Het stadje Evesham in Worcestershire - Engeland

Evesham in Worcestershire, Cotswolds Evesham in Worcestershire, Cotswolds hotels boeken via GBLDe tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Bretforton in Worcestershire Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Croome Court in Worcestershire, Engeland Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Broadway in de Cotswolds, Engeland Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Stratford-upon-Avon in Warwickshire,  Engeland Worcester Cathedral in Engeland

Informatie over deze bestemmingHouten vakwerkhuis in het stadje Evesham in Worcestershire, Engeland

Evesham is een niet al te groot stadje in het graafschap Worcestershire, gelegen aan de rivier de Avon. Het heeft ongeveer 23 duizend inwoners en stamt uit de middeleeuwen. Het oude marktstadje is het gesitueerd in de gelijknamige vallie en herbert ook de nodige mooie houten vakwerkhuizen uit die periode (en later). Deze regio staat bekend om haar vele vakwerkhuizen, vaak zwart en wit gekleurd. De Battle of Evesham is één van de bekende veldslagen uit de Engelse Middeleeuwen en daar kunt u ook een korte route van lopen door het stadje. Er is één echte attractie, namelijk het Almonry Museum dat vertelt over de geschiedenis van deze plaats en dat tevens gevestigd zit in een mooi, deels houten 14e eeuws pand. Bij de rivier vindt u Abbey Park, het openbare park. Het stadje heeft overigens ook een treinstation, gelegen aan de spoorlijn tussen de steden Oxford en Worcester. De trein rijdt ook door de schilderachtige Cotswolds, het nabij gelegen gebied dat u ook zeker wilt bezichtigen.

Evesham ligt overigens pal ten noorden van de Cotswolds, een schitterend landelijk gebied dat bekend staat om haar vele mooie dorpen en stadjes. In de buurt van het stadje vindt u bijvoorbeeld mooie plaatsen als Chipping Camden, Broadway en Tewkesbury. Maar ook kunt u Stratford-upon-Avon, het geboortestadje van William Shakespeare bezoeken. Daar kunt u meerdere aan hem gerelateerde houten vakwerkhuizen bezichtigen waaronder zijn eigen geboortehuis. De kathedraalstad Worcester ligt ook behoorlijk in de buurt net als enkele landgoederen en tuinen. Denk aan Croome Court, Ragley Hall en de tuinen van Hidcote. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Evesham.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers