Shakespeare's Stratford-upon-Avon in Engeland

Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland Stratford-upon-Avon in Warwickshire, Engeland Shakespeare's geboortehuis in Stratford-upon-Avon, Engeland Anne Hathaway's Cottage in Stratford-upon-Avon, Warwickshire Mary Arden's Farm vlakbij Stratford-upon-Avon in Warwickshire Shakespeare theater in Stratford-on-Avon Engeland hotels boeken via GBLCharlecote Park in Warwickshire Warwick Castle in Engeland Compton Verney in Warwickshire, Engeland Coughton Court in Engeland Ragley Hall in Warwickshire De tuin van Hidcote in Worcestershire, Engeland Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds

Informatie over deze bestemmingHet Stratford-upon-Avon van Shakespeare in Engeland

Stratford-upon-Avon is een mooi historisch stadje in het graafschap Warwickshire. Dat ligt het hart van Engeland, onderdeel van de regio West Midlands (niet te verwarren met het gelijknamige graafschap). Het stadje is vooral bekend als de geboorteplaats van de beroemde toneelschrijver William Shakespeare en daar kunt u ook verschillende locaties van bezoeken. Dat zijn stuk voor stuk oude vakwerkhuizen, zoals bijvoorbeeld zijn eigen geboortehuis, Halls's Croft en Anne Hathaway's Cottage waar ook tuinen te zien zijn. Ook is de Royal Shakespeare Company hier gevestigd en kunt u toneelstukken zien in één van de theaters. Op de foto ziet u het Royal Shakespeare Theatre, gesitueerd bij de rivier de Avon. Het oude Harvard House was ook een bezoekersattractie maar dat staat niet meer als zodanig aangegeven bij de Shakespeare Birthplace Trust. Dat geldt wel voor Shakespeare's New Place, de plek waar ooit zijn familiehuis stond. Even buiten het stadje vindt u Mary Arden's Farm, het boerderijtje waar de moeder van Shakespeare opgroeide.

Er zijn nog enkele attracties zoals het historische Tudor World, het Mad Museum en de Stratford Butterfly Farm. Niet al te ver ten zuiden van deze plaats ligt tevens het mooie landschap van de Cotswolds waar een pittoresk gebied binnen Engeland kunt bezichtigen. Dat is een heuvelachtige streek met allerlei mooie dorpen, stadjes en ook de nodige bezoekersattracties in de vorm van historische huizen en tuinen. Behoorlijk in de buurt vindt u tevens het historische stadje Warwick waar onder andere een prachtig kasteel te bezoeken valt en enkele fraaie vakwerkhuizen. Statige landgoederen zijn er ook in de omgeving, namelijk Charlecote Park, Coughton Court en Ragley Hall. Hidcote ligt ook behoorlijk in de buurt, een plek waar u één van de mooiste tuinen in de regio kunt aanschouwen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Stratford-upon-Avon.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boek overnachtingen via GB Liefhebbers

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers