Callander in de Trossachs - Schotland

Het dorp Callander in Schotland hotel boeken via GBL Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Het dorpje Strathyre in Schotland Loch Lomond in Schotland Doune Castle in Schotland Stirling Castle in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWandelaars op Ben A'an in de Trossachs, Schotland
Callander is een klein stadje met een inwoner of 3000 en het is een populaire bestemming in de Trossachs. U vindt er winkels, horeca en ook hotels. Het is gesitueerd zowat op de zogenaamde Highland Boundary Fault, de scheidslijn tussen de Highlands (noorden/westen) en de Lowlands (zuiden/oosten). Callander ligt aan de rivier de Teith, in het raadsgebied Stirling en het is net onderdeel van het Loch Lomond and the Trossachs National Park, een gebied dat gekenmerkt wordt door bossen, bergen, heuvels en dat alles rondom enkele mooie meren als Loch Katrine, Loch Ard en Loch Achray. De dichtstbij gelegen meren zijn Loch Venachar en Loch Lubnaig. Onderdeel van het nationale park is ook het Queen Elizabeth Country Park. U kunt het bezoek daaraan starten in het The Lodge Forest Visitor Centre bij het dorp Aberfoyle. Daar vindt u info en ook een café met prachtige uitzichten. Het net genoemde Loch Katrine (waar je ook mee kun gaan met een lakecuise/boottocht) vormt ook onderdeel van het bospark.

U zult hier vooral vakantie willen vieren vanwege de natuur en de wandelmogelijkheden al moet gezegd dat er ook andere typen bezienswaardigheden wat verder weg zijn zoals bijvoorbeeld het Blair Drummond Safari park, Doune Castle en het prachtige Stirling Castle, het van oudsher meest belangrijke kasteeel van Schotland, fraai gesitueerd ook op een rots in het stadje. Rijd vanuit Callander trouwens noordwaarts en u komt bij het dorp Killin en dat vormt zo'n beetje de noordoostelijke hoek van het nationale park. Daar begint ook het grote Loch Tay. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in het stadje maar u kunt via de link op deze pagina ook elders in de omgeving een vernachtingsplek zoeken.


Wandelen in Callander

Dit oostelijke deel van het nationale park is een mooi wandelgebied. Zo komt de Rob Roy Way, een meerdaagse wandelroute hier ook langs. Die route loopt tussen Pitlochry en Drymen en gaat deels door het Loch Lomond & the Trossachs National Park. Daarnaast zijn er vanuit Callander ook andere mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld naar de Jubilee Cairn en twee watervallen die vlakbij te zien zijn, namelijk de Bracklinn Falls en de Falls of Leny. Op de foto ziet u de berg Ben A'an, gesitueerd vlakbij Loch Katrine.

Meer info: Rob Roy Way | Routes rond Callander en in de Trossachs


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Callander

Er zijn verschillende manieren om naar Callander te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Western Highlands
→ Vakantie vieren in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

→ Stadjes en dorpen in de Western Highlands
→ Steden, stadjes en dorpen in Glasgow, Stirling en LanarkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers