Fort William en Ben Nevis in de Highlands - Schotland

Het stadje Fort William in Schotland Kerk van Fort William in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland hotels boeken via GBLNeptunes Staircase bij Banavie in de West Highlands, Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Loch Shiel en Glenfinnan Monument in Schotland Glen Roy in de Highlands, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Fort William en de Ben Nevis in de hooglanden van Schotland

Fort William is een kuststadje in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan het grote Loch Linnhe dat met de zee in verbinding staat. Het stadje wordt omgeven door de prachtige landschappen van Glen Nevis, Glen Coe en de Great Glen. Schotland's hoogste berg Ben Nevis is hier ook vlakbij te vinden. Dat geldt ook voor de natuur van de Nevis Gorge waar ook de Steall Falls (watervallen) te bewonderen zijn. Daarnaast kunt u in het stadje ook nog enkele andere bezienswaardigheden bezichtigen, namelijk het West Highland Museum, de Ben Nevis Distillery (whisky) en de ruïne van Inverlochy Castle. Ook kunt u meegaan met bootochten op het grote Loch Linnhe en de wateren voor de westkust van Schotland. Niet ver daarvandaan in Banavie vindt u Neptune's Staircase, de grootste trapsluis van Groot-Brittannië. Het complex bestaat uit acht sluizen om zodoende bijna 20 meter hoogte te overbruggen. Deze waterweg is onderdeel van het Caledonian Canal. Dit kanaal loopt noordwaarts naar Loch Lochy en daarna Loch Ness.

U kunt ook een rit maken met de historische stoomlocomotief genaamd de Jacobite. Die rijdt naar Mallaig aan de kust, onder andere over het befaamde spoorwegviaduct uit Harry Potter in Glenfinnan. Zorg wel dat u ruim van te voren boekt om zeker te zijn van een kaartje, het is namelijk een populaire attractie. Zie de website hieronder. Voorbeelden van mooie natuurlijke locaties wat verder weg zijn Loch Shiel bij Glenfinnan, het beroemde Loch Ness en ook Glencoe bij Loch Leven. Kijkt u hier rechts voor hotels, b&b's en vakantiehuizen in Fort William.

➦ Boek hier: Jacobite Steam Train


Wandelen in Fort William

Fort William is het einde van de West Highland Way en tevens het begin van de Great Glen Way, beiden meerdaagse wandelroutes. Er zijn in en rond het stadje uiteraard ook kortere routes te volgen, bijvoorbeeld in en rond Glen Nevis inclusief de hoge berg Ben Nevis. Er is bijvoorbeeld een prachtige korte route door de Nevis Gorge naar de Sleat Falls.

➦ Meer info: West Highland Way | Great Glen Way | Routes in Fort William en Glen Nevis
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers