Killin, Loch Tay en de Trossachs in Schotland

Het dorp Killin en Loch Tay in Schotland Watervallen van Dochart in Killin, Schotland Moirlanich Longhouse in Killin, Schotland Loch Tay in Schotland hotel boeken via GBL Kenmore aan Loch Tay in Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Callander in Schotland Loch Lomond in Schotland Drummond Castle Garden in Perthshire, Schotland Tuin en huis van het Bolfracks Estate in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKillin in de Trossachs, Schotland

Killin is een dorpje in het uiterste noordoosten van het bergachtige nationale park Loch Lomond & the Trossachs. Daarnaast ligt het aan het westelijke uiteinde van het langwerpige Loch Tay dat zich in noordoostelijk richting uitstrekt. Het bevindt zich in het raadsgebied Stirling maar was oorspronkelijk onderdeel van het historische graafschap Perthshire. De grote trekpleister van Killin is een natuurlijke want u kunt hier de Falls of Dochart aanschouwen, de watervallen die de rivier de Dochart in aanraking brengt met het meer Loch Tay. In het dorp vindt u ook een kleine maar interessante historische bezienswaardigheid, namelijk het Moirlanich Longhouse. Daar kunt u zien hoe een Schotse familie hier leefde in de 19e eeuw.

In en rond het plaatsje wonen al heel veel langer mensen want men heeft verschillende locaties in het meer gevonden waar zogenaamde crannogs stonden, een soort houten hutten/huizen die op palen in het water staan. Vanuit het huis loopt er vervolgens een bruggetje naar het land. Aan de andere kant van Loch Tay - bij het dorpje Kenmore aan het oostelijke uiteinde - heeft men zo'n prehistorisch bouwwerk reconstrueerd. Dat is het Scottish Crannog Centre, een bezoekersattractie. Even ten noorden van het dorp ligt ook een ander beschermd gebied, genaamd Loch Rannoch & Glen Lyon. In dit gebied, vlakbij het meer bevindt zich de berg Ben Lawers. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Killin en omgeving.


Wandelen in Killin

Het dorp ligt aan de Rob Roy Way, de meerdaagse wandelroute door Perth & Kinross en de Trossachs. Daarnaast zijn er in de buurt uiteraard andere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld langs Loch Tay, door de Acharn Woods en wat verder weg bij de berg Ben Lawers dat tevens een natuurreservaat is. In de regio zijn echter zo veel meer mooie gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de oevers en omliggende bergen van Loch Lomond of Glen Lyon verder noordwaarts. Om maar wat te noemen.

Rob Roy Way | Routes - Killin en Loch Tay

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Killin

Er zijn verschillende manieren om naar Killin te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Western Highlands
→ Vakantie vieren in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

→ Stadjes en dorpen in de Western Highlands
→ Steden, stadjes en dorpen in Glasgow, Stirling en LanarkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers