Killin, Loch Tay en de Trossachs in Schotland

Loch Tay in Schotland hotel boeken via GBL Kenmore aan Loch Tay in Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Het dorpje Strathyre in Schotland Callander in Schotland Loch Lomond in Schotland Drummond Castle Garden in Perthshire, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKillin in de Trossachs, Schotland

Killin is een dorpje in het uiterste noordoosten van het bergachtige nationale park Loch Lomond & the Trossachs. Daarnaast ligt het aan het langwerpige Loch Tay dat zich in noordoostelijk richting uitstrekt. Even ten noorden van het dorp ligt ook een ander beschermd gebied, genaamd Loch Rannoch & Glen Lyon. In dit gebied, vlakbij het meer bevindt zich de berg Ben Lawers. In Killin zelf kunt u de mooie Falls of Dochart aanschouwen en een bezoek brengen aan het historische Moirlanich Longhouse. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Killin.


Wandelen in Killin

Het dorp ligt aan de Rob Roy Way, de meerdaagse wandelroute door Perth & Kinross en de Trossachs. Daarnaast zijn er in de buurt uiteraard andere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld langs Loch Tay, door de Acharn Woods en wat verder weg bij de berg Ben Lawers dat tevens een natuurreservaat is. In de regio zijn echter zo veel meer mooie gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de oevers en omliggende bergen van Loch Lomond of Glen Lyon verder noordwaarts. Om maar wat te noemen.

Rob Roy Way | Routes - Killin en Loch Tay

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Killin

Er zijn verschillende manieren om naar Killin te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands
© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers