Glencoe, de bergpas en Loch Leven in Schotland

De berg Buachaille Etive Mor in Glencoe, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Glencoe in de Highlands van Schotland Loch Leven in de Western Highlands, Schotland hotel boeken via GBL De berg Ben Nevis in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Castle Stalker in Loch Linnhe, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBuachaille Etive Mor in Schotland

Glencoe is een dorpje in de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het mooie Loch Leven en bevindt zich in een gebied dat bekend staat om zijn vele buitenactiviteiten waaronder vele wandelmogelijkheden. Deze plaats ligt aan het noordwestelijke uiteinde van de prachtige gelijknamige vallei Glen Coe. De weg door die bergachtige vallei is befaamd vanwege zijn indrukwekkende bergen waaronder Buachaille Etive Mor. U vindt er ook een bezoekerscentrum van de National Trust for Scotland met meer info over en activeiten in het gebied. Dit gebied heeft vanwege haar natuurlijke schoonheid de status van National Scenic Area. In het dorp zelf kunt u overigens ook het Glencoe & North Lorn Folk Museum bezoeken dat verteld over het verleden van dit gebied. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Glencoe.

Het langwerpige Loch Leven is omringd door een bergachtig landschap en aan haar oevers liggen nog een paar dorpjes. Pal ten westen van Glencoe ligt Ballachulish dat behoorlijk dicht bij de brug gesitueerd is die het einde markeert van het meer. Aan de noordoever, net ten oosten van diezelfde brug ligt Onich dat aan het grotere Loch Linnhe ligt. Dat staat direct in verbinding met de zee. Aan het oostelijke uiteinde van Loch Leven ligt het dorpje Kinlochleven. Daar komt de bekende meerdaagse wandelroute de West Highland Way langs. Vanuit dit dorp vertrekt de wandelaar voor de laatste lange etappe naar het stadje Fort William. U zult dit gebied vooral willen bezoeken vanwege de mooie natuur maar iets verder weg zijn nog enkele andere bezienswaardigheden te vinden, namelijk Castle Stalker, de Kinlochlaich House Gardens en in Fort William het West Highland Museum en de Ben Nevis Distillery, een whiskystokery.


Wandelen in Glen Coe

Er zijn vele mogelijkheden om dit gebied te wandelen. Vanuit Kinlochleven kunt u bijvoorbeeld de West Highland Way wandelen, de meerdaagse wandelroute door de westelijke hooglanden van Schotland. Daarnaast zijn er vele andere routes in het gebied zoals langs of in de buurt van Loch Leven of bijvoorbeeld zwaardere routes bergop naar bijvoorbeeld Bidean Nam Bian, Buachaille Etive Mor en de Pap of Glencoe.

Meer info: West Highland Way | Wandelroutes Glencoe & Kinlochleven


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Glencoe

Er zijn verschillende manieren om naar Glencoe te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Western Highlands
→ Stadjes en dorpen in de Western Highlands
Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers