Wat is er te zien in Perth & Kinross?

Scone Palace in Perth and Kinross, Schotland Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Tay in Schotland Blair Castle in Perth and Kinross, Schotland

Lees meer over de gebieden

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit deel van Oost Schotland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden in Perth & Kinross kunt vinden vinden maar ook in de aangrenzende raadsgebieden Fife en Angus, een gebied aan de oostkust van het land met mooie vissersdorpjes, kuststadjes en ook andere bezienswaardigheden. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over Perth & Kinross waar u een heuvelachtig en soms bergachtig landschap treft met ook de nodige natuur en fraaie meren. Er zijn echter ook kastelen en niet te vergeten de niet al te grote stad Perth.

legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Fife, Angus en Perth & Kinross

Meer gedetailleerde informatie?

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult u zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. Wilt u terwijl u deze kaart bekijkt op zoek gaan naar een accommodatie? Kijk dan bij de pagina met hotels, b&b's en vakantiehuizen hieronder waar u zowel de kaart met bezienswaardigheden als een kaart met beschikbare accommodaties kunt raadplegen en boeken.

Kustdorpje in oost Schotland
Hotel in Schotland


Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder kastelen en whiskystokerijen maar ook andere attracties zoals tuinen, een paleis en een kathedraal. De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. Van die organisaties kunt u ook bezoekerspassen aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan Perth en Pitlochry. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische gebouwen:
Blair Castle - Castle Menzies - Dunkeld Cathedral (HS) - Huntingtower Castle (HS) - Scone Palace - Elcho Castle (HS) - Loch Leven Castle (HS)


Whiskystokerijen en andere attracties:
Blair Atholl Distillery - Edradour Distillery - Glenturret Distillery - Dewar's World of Whisky - The Hermitage Dunkeld (NTS) - Scottish Crannog Centre - Bolfracks Estate & Gardens - Auchingarrich Wildlife Centre - Drummond Castle Gardens - Branklyn Garden (NTS) - Kinnoull Hill Woodland Park - Perth Museum and Art Gallery - Black Watch Castle and Museum - Fergusson Gallery


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in Oost Schotland
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers