Treinrondreis - 7 a 15 dagen door Engeland en Wales

Het historische stadscentrum van Chester in Engeland De havenstad Liverpool in Engeland Llandudno in Noord Wales Conwy Castle in Snowdonia, Wales Het dorp Betws-y-Coed in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Criccieth in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Llyn Dinas in Snowdonia, Wales

Met de trein naar mooie Engelse steden en de bergen van Noord Wales

Deze treinrondreis kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van uw wensen en het aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. De reis begint in het westen/noordwesten van Engeland waar je vanuit één uitvalsbasis verschillende historische steden kunt bezichtigen zoals het prachtige compacte Chester, Liverpool, Manchester en Shrewsbury. De liefhebber van steden komt hier dus ruimschoots aan zijn of haar trekken. U kunt in dat gebied dus 2 maar ook zomaar 5 nachten verblijven. Het is maar net hoeveel steden u wilt bezichtigen. Daarna gaat de reis naar Noord Wales waar je lekker aan zee kunt vertoeven in een badplaats en ook kunt verblijven in de bergachtige natuur van het nationaal park Snowdonia dat tegenwoordig als officiële nieuwe naam Eryri National Park heeft . Dat is vooral een aanrader als u van een mooie wandeling houdt want het is daar uiteraard vooral natuur dat de klok slaat.

U kunt de reis beperken tot één bestemming in Snowdonia maar als u meer tijd in het nationale park wenst te besteden dan kan de reis worden doorgetrokken naar een kuststadje aan de rand van Snowdonia waar je in de buurt bijvoorbeeld het pittoreske Portmeiron kunt bezoeken, mooi langs de kust kunt wandelen en zelfs een rit per stoomtrein kunt maken. Daarna weer terug naar Engeland of misschien nog een extra overnachting in Welshpool om het prachtige Powis Castle te bezichtigen. Hieronder ziet u hoe het schema van een langere reis eruit zou kunnen zien.

Het gebied

kaart van een treinrondreis door Noordwest Engeland en Noord Wales Het traject is afhankelijk van uw wensen en aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft. Logisch is om te vliegen op Manchester, Liverpool, Birmingham of een combinatie van deze luchthavens. Dat is afhankelijk van het reisschema. Ik zoek dat allemaal voor u uit. Als u persé per trein of boot naar Engeland wilt reizen dan kan dat natuurlijk ook. Reken wel meer reistijd en waarschijnlijk hogere prijzen.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.


Cottage in Engeland
GB
Bekijk meer varianten:

→ Treinrondreizen door Groot-Brittannië
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers