Buiten de gebaande paden in Groot-Brittannië

High Force in de North Pennines, County Durham Vallei in Noord Wales De High Street van het stadje Kirkby Lonsdale in Cumbria, Engeland Stadje in Buckinghamshire, Engeland Stadje in Buckinghamshire, Engeland Drumlanrig Castle in Dumfries and Galloway, Schotland Stourhead Engeland Baai en strand in zuid Wales Mull of Galloway in Schotland Lincoln Cathedral in Lincolnshire, Engeland Long Mynd in de Shropshire Hills Ironbridge Gorge in Shropshire

Op rondreis door iets minder bekende streken

Dit verhaal is vooral interessant voor mensen die al wat vaker in Engeland, Wales en Schotland op vakantie zijn geweest en graag de minder voor de hand liggende streken willen bezoeken. Vergis je echter niet: ook veel wat minder bekende streken zijn zeer mooi en hebben mooie plaatsen, kastelen, tuinen, natuur en/of kusten in de aanbieding. Aan de foto's hierboven kunt u waarschijnlijk niet zien dat het streken met minder bezoekers zijn dan de absolute hotspots van het land. Veel streken komen vaak bij mensen en reisorganisaties niet aan bod omdat er daar in de buurt nog bekendere en populairdere gebieden zijn. Wat voor de één bekend is, is voor de ander onbekend. Het is maar net hoe groot uw kennis van het land is. Op één van de foto's ziet u bijvoorbeeld de oude kathedraalstad Lincoln, een stad die veel minder bezocht wordt dan andere provinciesteden als Oxford, York en Bath. Zoiets heeft ook met de locatie te maken want Lincoln ligt in een minder toeristisch gebied maar heeft wel degelijk het nodige te bieden: een middeleeuwse kathedraal, oude kasteelmuren waar je langs kunt lopen en mooie musea.

Meer voorbeelden

Laat ik enkele voorbeelden noemen van 'buiten de gebaande paden' op reis gaan. In het zuidoosten van Engeland kun je naar bekende graafschappen als Kent, East Sussex en Hampshire maar ook vind je er Surrey, een graafschap met ook mooie heuvellandschappen, mooie plaatsjes en andere bezoekersattracties. Of wat te denken van de ruige natuur van de North Pennines in het noorden van Engeland? Dat sla je snel over omdat het zo dicht bij twee prachtige nationale parken ligt, namelijk de Yorkshire Dales en het Lake District. Het zuidwesten van Schotland - bijvoorbeeld Dumfries & Galloway - is ook zo'n gebied. De Schotse Hooglanden liggen in de noordelijke helft waardoor je dit gebied snel overslaat. Nog eens een voorbeeld: iedereen zou de nationale parken en historische stad van het graafschap North Yorkshire eens gezien willen hebben maar als u daar al bent geweest dan is het bezoeken van East -en West Yorkshire mogelijk een idee. Of denk eens aan Wales: het schiereiland Gower kiezen ipv het Pembrokehire Coast National Park en de Dee Valley ipv Snowdonia National Park. Verpreid over het land zijn tal van iets minder bekende alternatieven. Wat geschikt is hangt vanzelfsprekend ook af van wat u graag wilt zien. Als u service aanvraagt dan kan/zal ik daarin uiteraard adviseren.

Maar u kunt ook denken aan gebieden die u al wel bezocht hebt maar waarvan u bepaalde streken niet uitgebreid heeft kunnen verkennen. Denk bijvoorbeeld aan het gebied waar de populaire tv-serie Midsomer Murders wordt opgenomen. Dat is zeer pittoresk, ligt niet ver van het populaire Oxford en is gesitueerd in het zuidelijke deel van de Chiltern Hills. Misschien wilt u het meer noordelijke deel ook wel eens wat beter bekijken. Voordeel daar is trouwens dat je dan ook vanuit een bepaalde (mooie) plaats in drie kwartier per trein naar Londen kunt. In Surrey bestaat die mogelijkheid overigens ook al is de treinrit dan een tikje langer. Dat kan dus ook: een mooi klein stadje of dorp gebruiken als uitvalsbasis om één of meerdere steden te bezoeken en in het geval van een heel mooie omgeving ook andere uitstapjes te maken, mogelijk wandelingen. Bent u iemand die graag treinrondreizen maakt, dan tijdens de reis veelal steden bezoekt maar wilt u de volgende keer het iets anders aanpakken? Met andere woorden: dan vooral niet in de steden zelf verblijven maar vooral (waar mogelijk natuurlijk) in leuke kleine stadjes daar niet te ver met de trein vandaan? Lees dan eens de volgende pagina door over steden bezoeken vanuit stadjes.

Gratis uitgebreide service aanvragen?

Groot-Brittannië heeft zoveel te bieden qua landelijke pracht, mooie stadjes, dorpen, steden en ook bezoekersattracties. Dat kan ook zeker gelden voor gebieden die bij menig toerist minder bekend is. Het voordeel van iets minder beroemde streken is dat de hotels meestal iets goedkoper zijn. Ook in dergelijke streken zijn er vaak prima hotels en dergelijke. Als u met de auto op pad gaat dan zijn de mogelijkheden eindeloos qua bestemmingen, met de trein ligt dat natuurlijk anders. Maar ook dan zijn er toch vrij veel mogelijkheden. Treinrondreizen gaan vaak wat grotere stadjes, historische steden en badplaatsen maar het kan ook via kleine stadjes vanwaaar je wel per trein leuke uitstapjes kunt maken naar bekende steden of bezienswaardigheden. Ik kan daarin vanzelfsprekend adviseren. Lees toch vooral hier verder:


Cottage in Engeland
GB
Terug naar:

Vakantietips voor Groot-Brittannië

Rondreizen in Engeland

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers