Danby en het Moors Centre - North York Moors

Danby in de North York Moors, North Yorkshire Ainthorpe in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire hotel boeken via GBL Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Heidevelden bij Goathland in het North York Moors National Park, Engeland Grosmont in het North York Moors National Park, Engeland Roseberry Topping in het North York Moors National Park Clay Bank in het North York Moors National Park, Engeland Staithes in North Yorkshire Runswick Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland Rondreis per trein door Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMoors National Park Centre in Danby, Yorkshire

Danby is een klein dorpje in de binnenlanden van het nationale park de North York Moors. Het ligt in de Esk Valley en het is de locatie van The Moors National Park Centre, het bezoekerscentrum van dit nationale park. Dit staat net buiten het dorp en hier vindt u tentoonstellingen, informatie, een tearoom en u kunt er ook boeken kopen (ook wandelgidsen) en wandelingen maken in de omliggende bossen. Het centrum ligt ook aan de Esk Valley Walk. Ook vanuit Ainthorpe, een gehucht dat tegen Danby aan ligt kunt u er vrij eenvoudig heen wandelen. Het dorp ligt overigens ook aan een mooie spoorlijn, een traject dat u dus door het nationale park vervoert met als eindpunt het historische kuststadje Whitby, ook zeker een bezoekje waard. Die kustlijn van North Yorkshire is zeer fraai met haar pittoreske (voormalige) vissersdorpjes, het oude stadje en oude hoge kliffen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Danby.


Wandelen in Danby

Het dorp is gesitueerd in een prachtige vallei, omgeven door niet al te hoge heuvels, rivierlandschappen in de buurt en ook de karakteristieke heidevelden. Vlakbij kunt u genieten van de uitzichten en van de heidevelden op Danby Beacon. Zowel Danby als het Moors Centre bevinden zich aan de Esk Valley Walk, een meerdaagse wandelroute door deze vallei in de North York Moors. Daarnaast zit u hier redelijk in de buurt van de schitterende kust waar u mooie kustpaden kunt volgen. Andere voorbeelden van mooie locaties in het nationale park waar u naartoe zou kunnen wandelen en waar u kunt genieten van fraaie uitzichten, zijn Blakey Ridge en Roseberry Topping.

Meer info: Routes North York Moors (1) | Routes North York Moors (2) | Verslag: Danby - Grosmont


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Danby

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Danby te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit slechts iets langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Danby heeft overigens een treinstation en dat is gesitueerd aan de mooie Esk Valley Line, de spoorlijn tussen Middlesborough en Whitby. In deze trein kunt u genieten van mooie landschappen en uitstappen in een behoorlijk aantal kleine dorpjes onderweg zoals bijvoorbeeld Lealholm, Glaisdale en Grosmont.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors
© 2012-2021 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers