Badplaats Scarborough in North Yorkshire - Engeland

Scarborough in North Yorkshire Badplaats Scarborough in Engeland hotel boeken via GBL North York Moors National Park in Engeland Robin Hood's Bay in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Filey in North Yorkshire Yorkshire Wolds in Engeland Thornton-le-Dale in North Yorkshire Treinstation van Pickering in North Yorkshire, Engeland Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland

InformatieDe badplaats Scarborough in Yorkshire, Engeland

Scarborough is een badplaats in noordoost Engeland. Het ligt in het graafschap North Yorkshire, vlakbij het North York Moors National Park. Naast de natuur en mooie kustlandschappen van de de Yorkshire Heritage Coast waar u prima kunt wandelen vindt u in deze plaats uiteraard een strand, gelegen in een mooie baai. Ook vindt u in Scarborough de ruïne van het oude kasteel, een museum over de geologie van deze oude kustlijn en een kunstmuseum. Het Sea Life Centre ligt iets ten noorden van het strand en centrum. Ook dient nog vermeldt te worden dat in deze plaats een stroomtrein arriveert. Die is van de Scarborough Steam Railway en rijdt via York helemaal vanuit Carnforth vlakbij de westkust.


Wandelen in Scarborough

Naast dat u kunt gaan wandelen in de heuvels, bossen en heidevelden van het North York Moors National Park kunt u ook fraaie kustpaden volgen. Die maken onderdeel uit van de Cleveland Way, een meerdaagse wandelroute onder andere langs de prachtige Yorkshire Heritage Coast. Zo kunt u vanaf hier bijvoorbeeld naar Filey in het zuidoosten of Ravenscar in het noordwesten lopen.

Meer info: Cleveland Way

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Scarborough

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Scarborough te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog minimaal 1 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. In het laatste geval duurt de autorit niet heel veel langer. Vanaf Dover is het wel een heel eind rijden. U kunt hier ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar York en Hull.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de North York Moors
→ Badplaats, stadjes en dorpen in de North York MoorsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers