Robin Hood's Bay aan de Yorkshire Heritage Coast

Het dorp Robin Hood's Bay in North Yorkshire Het dorp Robin Hood's Bay in Engeland Het dorp Robin Hood's Bay in de North York Moors De baai van Robin Hood's Bay in Engeland hotel boeken via GBL Cleveland Way aan de kust van North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire North York Moors National Park in Engeland Esk Valley in North Yorkshire Scarborough in North Yorkshire Rondreis door het Lake District en North Yorkshire, Noord Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenRobin Hood's Bay in Yorkshire, Engeland
Robin Hood's Bay is een sfeervol dorp aan de kust van het graafschap North Yorkshire. Het ligt aan de gelijknamige baai in het North York Moors National Park in noordoost Engeland en heeft enkele steile pittoreske straatjes, zo typerend voor die paar plaatsjes aan de kustlijn van het nationale park. U kunt hier ook uitstekend wandelen over de kustpaden langs de kliffen en dorpjes van deze prachtige Yorkshire Heritage Coast maar ook in de heuvelachtige binnenlanden van het national park. Daar vindt u de nodige bossen maar vooral ook veel heidevelden. Deze bloeien overigens zo rond midden augustus tot in september.

Wat verder buiten het dorp kunt u bijvoorbeeld nog het gezellige stadje Whitby bezoeken, dat ligt een klein aantal kilometers ten noorden van Robin Hood's Bay en daar vindt u ook de nodige winkels, nog meer eetgelegenheden, de fraaie abijdruïne en ook kunt u er op de stoomtrein stappen. Verder zuidwaarts treft u de badplaats Scarborough dat gesitueerd is aan een mooie baai en waar u kunt genieten van de typische Engelse 'seaside'. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in dit dorpje.


Wandelen in Robin Hood's Bay

Deze plaats ligt op de route van de Cleveland Way en is het begin of eindpunt van de Coast to Coast Walk. Vanuit Robin Hood's Bay kunt u zowel langs de prachtige kusten als door het binnenland wandelen, bijvoorbeeld de wandeling naar Ravenscar:

Meer info: Routes - North York Moors | Cleveland Way | Coast to Coast Walk


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Robin Hood's Bay

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Robin Hood's Bay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer net zo lang duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers