Overnachten in Essex en Cambridgeshire

Hotel op het platteland van Essex hotels boeken via GBL Varen in Cambridge, Engeland Het stadje Saffron Walden in Essex Het dorpje Finchingfield in Essex, Engeland

Hotels en vakantiehuizen in Cambridgeshire

Dit vlakke graafschap in oost Engeland heeft geen grote natuurgebieden maar wel de nodige historische en religieuze trekpleisters. Beroemd is uiteraard de stad Cambridge waar één van 's lands bekendste universiteiten is gesitueerd en waar u een aantal mooie gebouwen en musea kunt bezichtigen waaronder de King's College Chapel en het Fitzwilliam Museum. U kunt er ook voor kiezen een hotel te boeken in één van de kathedraalsteden Peterborough en Ely waarbij de laatste maar een klein stadje is. Daar ziet u de oudste kathedraal van Engeland. Op het platteland van Cambridgeshire kunt u ook nog enkele mooie landgoederen bezichtigen en bijvoorbeeld ook het National Horseracing Museum in Newmarket bezoeken. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Steden, stadjes en dorpen in Essex en Cambridgeshire


Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Essex

Dit graafschap is redelijk dichtbevolkt en ligt tegen Londen aan. U vindt er enkele steden zoals Colchester, één van de oudste steden van Engeland en Chelmsford waar het prachtige Hylands House bijvoorbeeld te bezoeken is. Southend-on-Sea is de grote badplaats. Door de aanwezigheid van badplaatsen en kustplaatsen kunt u een hotel aan zee boeken maar als u van landelijke schoonheid houdt dan zou u in de buurt kunnen gaan zitten van de beschermde Dedham Vale, beroemd vanwege de schilderijen van John Constable. Als u met de veerboot vanuit Hoek van Holland in Harwich arriveert zit u al redelijk in de buurt. In dit noordelijke deel van het graafschap kunt u ook enkele historische, vaak oude gebouwen bezichtigen.


Viersterrenhotels in de universiteitsstad

De wereldwijd beroemde universiteitsstad Cambridge is een stad met veel mooie collegegebouwen en ook musea en is dus om verschillende redenen interessant om te bezoeken. Uiteraard zijn er in de stad ook de nodige luxere hotels om te verblijven. Op onderstaande pagina worden een vijftal uitgelicht, allen in of vlakbij het centrum, soms bij de rivier waar u op een gondel kunt stappen, soms dichter bij winkelstraten en musea.


Luxe hotel in de stad Cambridge, Engeland
vlak

Terug naar:

→ Essex & Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers