Kathedraalstad Peterborough in Cambridgeshire

Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Peterborough Guild Hall in Cambridgeshire, Engeland Peterborough Museum in Cambridgeshire, Engeland hotel boeken via GBL Ely Cathedral in Cambridgeshire Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Lincolnshire Fens in Engeland The Wash in Norfolk, Engeland Belton House in Lincolnshire Rockingham Castle in Northamptonshire, Engeland Stanford Hall in Nothamptonshire, Engeland De 17e eeuwse Grammar School in Market Harborough, Leicestershire Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie en hotelsHet stadhuis van Peterborough in Engeland

Peterborough is een stad in het graafschap Cambridgeshire, oost Engeland. Het heeft ongeveer 150 duizend inwoners en is bekend vanwege zijn fraaie kathedraal. Dat is zonder twijfel ook de belangrijkste historische bezoekersattractie. In de buurt staan meer in het oog springende gebouwen. Denk aan het stadhuis, het oude gildehuis voor de kathedraal en ook het Peterborough Museum. Buiten het centrum kunt de Longthorpe Tower bezoeken. Niet ver ten westen van de stad kunt u ook rit maken met de Nene Valley Railway, een historisch spoorwegtraject. Ten oosten van deze plaats vindt u de prehistorische bouwwerken van Flag Fen. Als u een liefhebber van oude spullen bent dan zit u hier ook goed want vlakbij de stad wordt een paar keer per jaar een populaire antiekmarkt georganiseerd. Het Peterborough Festival of Antiques is van de grootste antiekmarkten van Engeland.

U kunt wat verder buiten de stad ook enkele mooie historische gebouwen bezoeken, namelijk Elton Hall, Peckover House en vooral het imposante Burghley House dat aan de rand van het stadje Stamford is gesitueerd. Dat is net over de grens in het graafschap Lincolnshire. Ook kunt u de Houghton Mill bij Huntingdon bezichtigen, een nog werkende 18e eeuwse watermolen. Het zuidelijke deel van Lincolnshire en ook delen van Cambridgeshire en Norfolk worden aangeduid als The Fens. Dat zijn vlakke, drooggelegde landerijen die al een klein aantal eeuwen de graanschuur van Engeland vormen. Nog wat verder weg vindt u ook het natuurreservaat van the Wash en de kathedraal van Ely, 's lands oudste. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Peterborough.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Peterborough

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Peterborough te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Peterborough duurt daarna nog minimaal 2 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt hier ook komen met de trein. Voorbeelden van directe bestemmingen zijn Cambridge, Ely, Norwich, Birmingham en Londen (station King's Cross).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers