Kathedraalstad Peterborough in Cambridgeshire

Peterborough Cathedral in Cambridgeshire Peterborough Guild Hall in Cambridgeshire, Engeland Peterborough Museum in Cambridgeshire, Engeland hotels boeken via GBLEly Cathedral in Cambridgeshire Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Burghley House in Lincolnshire, Engeland Lincolnshire Fens in Engeland Belton House in Lincolnshire Rockingham Castle in Northamptonshire, Engeland Stanford Hall in Nothamptonshire, Engeland De 17e eeuwse Grammar School in Market Harborough, Leicestershire

Informatie over deze bestemmingHet stadhuis van Peterborough in Engeland

Peterborough is een stad in het graafschap Cambridgeshire, oost Engeland. Het heeft ongeveer 150 duizend inwoners en is bekend vanwege zijn fraaie kathedraal. Dat is zonder twijfel ook de belangrijkste historische bezoekersattractie. In de buurt staan meer in het oog springende gebouwen. Denk aan het stadhuis, het oude gildehuis voor de kathedraal en ook het Peterborough Museum. Buiten het centrum kunt de Longthorpe Tower bezoeken. Niet ver ten westen van de stad kunt u ook rit maken met de Nene Valley Railway, een historisch spoorwegtraject. Ten oosten van deze plaats vindt u de prehistorische bouwwerken van Flag Fen. Als u een liefhebber van oude spullen bent dan zit u hier ook goed want vlakbij de stad wordt een paar keer per jaar een populaire antiekmarkt georganiseerd. Het Peterborough Festival of Antiques is van de grootste antiekmarkten van Engeland.

U kunt wat verder buiten de stad ook enkele mooie historische gebouwen bezoeken, namelijk Elton Hall, Peckover House en vooral het imposante Burghley House dat aan de rand van het stadje Stamford is gesitueerd. Dat is net over de grens in het graafschap Lincolnshire. Ook kunt u de Houghton Mill bij Huntingdon bezichtigen, een nog werkende 18e eeuwse watermolen. Het zuidelijke deel van Lincolnshire en ook delen van Cambridgeshire en Norfolk worden aangeduid als The Fens. Dat zijn vlakke, drooggelegde landerijen die al een klein aantal eeuwen de graanschuur van Engeland vormen. Nog wat verder weg vindt u ook het natuurreservaat van the Wash en de kathedraal van Ely, 's lands oudste. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Peterborough.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers