Wat is er te zien in het graafschap Cambridgeshire?

Ely Cathedral in Cambridgeshire Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland King's College Chapel in Cambridge Peterborough Cathedral in Cambridgeshire

Bezienswaardigheden in Cambridgeshire

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit deel van Oost Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in Cambridgeshire kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap Essex. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over Cambridgeshire. Dit graafschap heeft onder andere enkele imposante kathedralen, drooggelegde gebieden in het noorden en uiteraard Cambridge, één van 's werelds beroemdste universiteitssteden.

legenda van kaart

Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Stad in Cambridgeshire, Engeland
Hotel in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en musea maar ook andere attracties zoals een paar prachtige kathedralen en het oudste natuurreservaar van Engeland. De afkorting NT staat voor de National Trust. Van die organisatie kunt u ook een bezoekerspas aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan bijvoorbeeld Cambridge, Ely en Peterborough. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische gebouwen en tuinen:
Wimpole Hall (NT) - Anglesey Abbey (NT) - King's College Chapel - Cambridge University Botanic Garden - Hougton Mill (NT) - Ely Cathedral - Elton Hall - Peterborough Cathedral - Longthorpe Tower (EH) - Peckover House (NT)


Enkele musea:
Imperial War Museum Duxford - National Horseracing Museum - Sedgwick Museum - Whiple Museum - Polar Museum - Fitzwilliam Museum - Cromwell Museum - Peterborough Museum - Flag Fen


Op rondreis?button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers