Universiteitsstad Cambridge in Engeland

Varen in Cambridge, Engeland Varen in Cambridge, Engeland Punting in Cambridge, Engeland Trinity Street in Cambridge, Engeland Fitzwilliam Museum in Cambridge, Engeland King's College Chapel in Cambridge St John'ss College in Cambridge hotels boeken via GBLWimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Het dorpje Grantchester vlakbij Cambridge, Engeland Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Saffron Walden in Cambridgeshire

Informatie over deze bestemmingDe rivier in de stad Cambridge, Engeland


Cambridge is een fraaie historische stad in Cambridgeshire dat in het oostelijke deel van Engeland te vinden is. Het telt ongeveer 125 duizend inwoners, is wereldwijd beroemd als universiteitsstad en ligt aan de rivier de Cam. U ziet er uiteraard stijlvolle universiteitsgebouwen en ook mooie kanalen rond het centrum. U kunt er zelfs meegaan op een gondelvaart om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. De stad heeft ook meer dan genoeg musea om te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan het Museum of Classic Archaeology, het Fitzwilliam Museum en het Polar Museum. Daarnaast kunt u ook de prachtige historische Kings College Chapel en de botanische tuinen van Cambridge bezoeken. Het mooie groene deel van de stad wordt aangeduid als 'The Backs' omdat je daar tegen de achterkanten van de colleges aankijkt waaronder ook de net genoemde kapel. Daar is het ook het mooie uitzicht op de kapel van King's College.

Pal aan de rand van de stad ligt ook een heel klein maar zeer bekend dorpje en dat is Grantchester. Daar wordt de gelijknamige detective serie Grantchester opgenomen die zich afspeelt in de jaren '50 van de vorige eeuw. Verder weg, op het platteland van Cambridgeshire, kunt u nog meer historische locaties bezoeken zoals bijvoorbeeld Wimpole Hall, Anglesey Abbey en het Imperial War Museum Duxford. Ook kunt u naar Ely gaan om 's lands oudste kathedraal te bezichtigen of een bezoek brengen aan Wicken Fen, het oudste natuurreservaat van Engeland, ook een plek om te wandelen of fietsen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Cambridge.


Op een speciale locatie overnachten in Cambridge?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg goede hotels te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Ze staan allemaal in of aan de rand van het centrum. U leest er ook meer info over het bezoeken van historische universiteitsgebouwen in Cambridge:

5 viersterrenhotels in de Cambridge
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers