Universiteitsstad Cambridge in Engeland

Varen in Cambridge, Engeland Varen in Cambridge, Engeland Punting in Cambridge, Engeland Trinity Street in Cambridge, Engeland Fitzwilliam Museum in Cambridge, Engeland King's College Chapel in Cambridge St John'ss College in Cambridge hotel boeken via GBL Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Het dorpje Grantchester vlakbij Cambridge, Engeland Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland Houghton Mill in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Saffron Walden in Cambridgeshire

Informatie, hotels en appartementenDe rivier in de stad Cambridge, Engeland


Cambridge is een fraaie historische stad in Cambridgeshire dat in het oostelijke deel van Engeland te vinden is. Het telt ongeveer 125 duizend inwoners, is wereldwijd beroemd als universiteitsstad en ligt aan de rivier de Cam. U ziet er uiteraard stijlvolle universiteitsgebouwen en ook mooie kanalen rond het centrum. U kunt er zelfs meegaan op een gondelvaart om de stad vanuit een ander perspectief te bewonderen. De stad heeft ook meer dan genoeg musea om te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan het Museum of Classic Archaeology, het Fitzwilliam Museum en het Polar Museum. Daarnaast kunt u ook de prachtige historische Kings College Chapel en de botanische tuinen van Cambridge bezoeken. Het mooie groene deel van de stad wordt aangeduid als 'The Backs' omdat je daar tegen de achterkanten van de colleges aankijkt waaronder ook de net genoemde kapel. Daar is het ook het mooie uitzicht op de kapel van King's College.

Pal aan de rand van de stad ligt ook een heel klein maar zeer bekend dorpje en dat is Grantchester. Daar wordt de gelijknamige detective serie Grantchester opgenomen die zich afspeelt in de jaren '50 van de vorige eeuw. Verder weg, op het platteland van Cambridgeshire, kunt u nog meer historische locaties bezoeken zoals bijvoorbeeld Wimpole Hall, Anglesey Abbey en het Imperial War Museum Duxford. Ook kunt u naar Ely gaan om 's lands oudste kathedraal te bezichtigen of een bezoek brengen aan Wicken Fen, het oudste natuurreservaat van Engeland, ook een plek om te wandelen of fietsen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Cambridge.


Op een speciale locatie overnachten in Cambridge?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg goede hotels te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Ze staan allemaal in of aan de rand van het centrum. U leest er ook meer info over het bezoeken van historische universiteitsgebouwen in Cambridge:

5 viersterrenhotels in de Cambridge


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Cambridge

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cambridge te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Cambridge duurt daarna nog minimaal 1,5 uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt ook met het vliegtuig naar Stansted Airport. Vanaf de luchthaven is het maar een half uur met de trein naar Cambridge. U kunt in de stad ook de trein pakken naar St Pancras International in Londen, hetzelfde station waar de internationale trein naar Brussel (en mogelijk Rotterdam + Amsterdam) vertrekt.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Essex en Cambridgeshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Essex en CambridgeshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers