Het stadje Bury St Edmunds in Suffolk - Engeland

Beeld van St Edmund in Bury St Edmunds, Suffolk St Edmundsbury Cathedral in Suffolk, Engeland hotel boeken via GBL Lavenham in Suffolk, Engeland Ickworth in Suffolk Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Het fraaie dorpje Kersey in Suffolk, Engeland Bressingham Gardens in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStraatje met mooie huizen in Bury St Edmunds, Engeland

Bury St Edmunds is een kleine middeleeuwse stad in het graafschap Suffolk. Het ligt in het vlakke gebied van oost Engeland dat vroeger (en ook nu nog wel) bekend staat als East Anglia, de naam van het historische graafschap. De plaats heeft meer dan 40 duizend inwoners en kent verschillende historische bezienswaardigheden. De bekendste is waarschijnlijk de mooie St Edmundsbury Cathedral. Ook vindt u hier de oude abdijruïne, eveneens uit de middeleeuwen. Naast andere historische gebouwen die u alleen van buiten kunt zien zoals het gildehuis en de Norman Tower zijn er ook twee musea. Dit zijn het Moyse's Hall Museum en het militaire Suffolk Regiment Museum. Vervolgens kunt u ook nog de openbare Abbey Gardens bezichtigen en een rondleiding krijgen in het Green King Visitor Centre & Brewery Tap. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland.

Ook het vermelden waard is het feit dat in Bury St Edmunds het enige overgebleven regency theater staat. Dit Theatre Royal stamt uit het begin van de 19e eeuw is nog steeds in gebruik waar het voor bedoeld is. U kunt er tevens een rondleiding krijgen. Net buiten het stadje staat overigens Ickworth, een prachtig stijlvol, in italiaanse stijl gebouwd paleis met landgoed. In de omtrek zijn nog meer prachtige oude plaatsen. Denk aan Sudbury, het kleine Kersey en het middeleeuwse Lavenham. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bury St Edmunds.


Op een speciale locatie overnachten in Suffolk?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het stadje kunt u verschillende goede hotels vinden. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel in deze streek? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels worden uitgelicht die gesitueerd zijn in het gebied dat vereeuwigd is in de schilderijen van de wereldberoemde schilders John Constable en Thomas Gainsborough. Eén van die hotels staat hier in Bury St Edmunds dat vlakbij deze streek ligt:

5 viersterrenhotels in landelijk Suffolk


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Bury St Edmunds

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bury St Edmunds te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Bury St Edmunds duurt daarna nog minimaal een uur. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. In het stadje kunt u ook met de trein naar allerlei andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Ipswich, Cambridge, Ely en Newmarket.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in East Anglia
→ Steden, badplaatsen en dorpen in East AngliaOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in East Anglia

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers