Bezoek het Engeland uit Grantchester

Het dorpje Grantchester vlakbij Cambridge, Engeland De kerk van Grantchester, Engeland Varen in Cambridge, Engeland King's College Chapel in Cambridge

Cambridgeshire in de jaren 50

Grantchester is een detectiveserie met in de hoofdrol dominee Sidney Chambers die later in de serie wordt opgevolgd door Will Davenport. Deze geestelijken helpen de overwerkte Inspector Geordie Keating met het oplossen van moorden. De setting is het dorpje Grantchester dat dus ook daadwerkelijk bestaat, gesitueerd aan de rand van de bekende universiteitstad Cambridge. De nodige opnames worden gemaakt in het kleine dorpje, zoals bij de plaatselijke kerk. Ook wordt er gefilmd in het historische hart van Cambridge zoals aan de Kings Parade bij de beroemde King's College Chapel. Er is overigens niet alleen gefilmd hier in het graafschap Cambridgeshire maar bijvoorbeeld ook in het graafschap Hertfordshire. Daar staat bijvoorbeeld de Windmill Pub (Chipperfield) die fungeert als de Red Lion Pub in de serie. Het treinstationnetje dat je in Grantchester voorbij ziet komen is het station van Horsted Keynes, gesitueerd in West Sussex meer naar het zuiden. Dat bevindt zich aan de historische Bluebell Railway waar je een rit kunt maken met een stoomtrein.

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier zelf een hotel, b&b of appartement uitzoeken en boeken. De pagina leidt u naar de pagina over Cambridge waar u op zoek kunt. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
Hotel in Engeland
Terug naar:

→ Filmlocaties van Britse tv-series

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers