Het graafschap Cambridgeshire in Engeland

Varen in Cambridge, Engeland Wimpole Hall in Cambridgeshire, Engeland Ely Cathedral in Cambridgeshire Wicken Fen in Cambridgeshire, Engeland

Cambridge, prachtige kathedralen en de Fens

Cambridgeshire behoort tot het historische graafschap East Anglia dat ook Norfolk en Suffolk omvat. Vroeger in de middeleeuwen was dit het rijkste deel van Engeland. Hier is in de regio nog het nodige van te zien in de vorm van oude huizen, kerkjes maar ook enkele fraaie kathedralen. Twee daarvan staan in Cambridgeshire en wel in de stad Peterborough en het kleine Ely. De imposante King's College Chapel in Cambridge is overigens pas in de late middeleeuwen gebouwd. Het heet een kapel te zijn maar ziet er van buiten kathedraal-achtig uit. Cambridge is de bekendste stad van het graafschap en dat komt vooral omdat het één van de twee befaamdste universiteitssteden van het land en zelfs van de wereld is. U kunt er dan ook de nodige mooie universiteitsgebouwen zien en musea bezichtigen. Een eindje buiten de stad kunt u tevens de prachtige historische huizen Anglesey Abbey en Wimpole Hall bezoeken.

Het grootste deel van de noordelijke helft van het graafschap behoort tot het landschap van de Fens. Dit is een groot laaggelegen gebied dat zich uitstrekt over verschillende graafschappen waaronder een groot deel van Cambridgeshire. Het stadje Wisbech waar het Peckover House and Garden te zien is ligt er bijvoorbeeld middenin. U vindt het gebied ten zuiden van The Wash, het enorme estuarium met daaraanvast een waddengebied, belangrijk voor vogels. The Fens zijn laaggelegen omdat ze grotendeels zijn drooggelegd op de manier zoals men dat vroeger in Nederland ook gedaan heeft. Het was ook een Nederlander die toen in de 17e eeuw de leiding had over de afwatering. Het is voornamelijk vruchtbaar akkerland en is daardoor één van de belangrijkste gebieden voor de teelt van graan en andere gewassen. De Wicken Fen vlakbij het stadje Ely is een natuurreservaat en wel de oudste van Engeland. Het is in beheer van de National Trust en hier gaat de natuur haar gang. Het draslandschap is er één met verschillende planten, vogels, libellen, een rivier, wandel -en fietspaden en ook grazende koeien en pony's.


De interactieve kaart van Cambridgeshire

U ziet hier de kaart van de graafschappen Essex en Cambridgeshire. Het op deze pagina besproken graafschap is het noordelijke deel van deze interactieve kaart.

legenda van kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers