Het stadje Barnard Castle in County Durham

Bowes Museum in Barnard Castle, Noord Engeland Egglestone Abbey in County Durham Het marktstadje Barnard Castle in County Durham hotels boeken via GBLNorth Pennines in Noord Engeland High Force in de North Pennines, County Durham High Cup Nick in de North Pennines Swaledale in North Yorkshire Richmond Castle in North Yorkshire Kirkby Stephen in Cumbria Durham in Noord Engeland

Informatie over deze bestemmingHet stadje Barnard Castle in Noord Engeland

Barnard Castle is een klein marktstadje in het graafschap Durham. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners en is gesitueerd in de vallei Teesdale, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. Het stadje zelf is vernoemd naar het oude kasteel dat hier al vele eeuwen staat. Het is inmiddels tot ruïne vervallen maar u kunt het bezichtigen. En zo zijn er in de directe omgeving nog meer dergelijke historische bezienswaardigheden. Ook de ruïnes van Egglestone Abbey en Bowes Castle vindt u hier vlakbij, net als het landgoed Rokeby Park. De meest bekende attractie hier is echter het imposante Bowes Museum. Dat is een soort chateaux met daarin een museum van nationale betekenis. Zo heeft het de beste collectie beeldende -en decoratieve kunst van Noord Engeland.

In de regio zijn overigens vrij veel bezienswaardigheden. Denk aan Raby Castle, Richmond Castle en in (en vlakbij) het stadje Bishop Auckland nog enkele meer. Dit zijn Auckland Castle, het National Railway Museum in Shildon en de historische spoorlijn naar Stanhope die bekend staat als de Weardale Railway. U kunt opstappen in Witton-le-Wear. U kunt vanzelfsprekend ook een bezoek brengen aan de mooie kathedraalstad Durham. Een andere aantrekkingskracht van dit gebied is echter ook wel degelijk natuur. U zit hier namelijk vlakbij de North Pennines, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een relatief ruig, heuvelachtig en zeker dunbevolkt gebied. Een fraaie locatie daar is de waterval High Force, onderdeel van het Moor House natuurreservaat in Upper Teesdale. Ook ligt Barnard Castle best dicht bij het noordelijke uiteinde van het Yorkshire Dales National Park. U zit bijvoorbeeld in de buurt van Swaledale, één van de rustigste dalen van het park.


Wandelen in Barnard Castle

Zoals net al vermeldt bent u hier omringd door fraaie heuvelachtige gebieden dit uitnodigen tot wandelen. Daarnaast trekt hier in de buurt de Pennine Way voorbij. Dat is een meerdaagse bewegwijzerde National Trail. Op één van de foto's ziet u trouwens High Cup Nick. Dat is een mooie U-vormige vallei die aan deze route te zien is. Dat is wel een ander deel van het traject want die locatie is te vinden in de buurt van Dufton en Appleby-in-Westmorland. Vanuit Barnard castle kunt u dan noordwaarts het pad volgen naar Middleton-in-Teesdale of zuidwaarts naar Tan Hill. Dat is aan de rand van het Yorkshire Dales National Park. Ook ziet u hieronder wandelroutes staan in het nationale park en in de North Pennines.

➦ Meer info: Pennine Way | Routes in de Pennines | Routes in Swaledale en omgeving
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers