Kirkby Stephen en de Pennines in Cumbria

Treinstation van het dorp Kirkby Stephen in Cumbria, Engeland Het dorpje Kirkby Stephen in Cumbria Brough Castle in Cumbria, Engeland hotels boeken via GBLNorth Pennines in Noord Engeland High Cup Nick in de North Pennines High Force in de North Pennines Swaledale in North Yorkshire Hawes in het Yorkshire Dales National Park Howgill Fells in Cumbria Bowes Museum in County Durham

Informatie over deze bestemmingHet platteland rond Kirkby Stephen, Engeland

Kirkby Stephen is een stadje / dorp in het zuidoosten van het graafschap Cumbria, noordwest Engeland. Het heeft minder dan 2 duizend inwoners en bevindt zich in de Eden Valley. Het is omgeven door prachtige natuurgebieden en heeft dus ook de nodige mogelijkheden om te wandelen. Kirkby Stephen ligt aan de rand van de North Pennines, een heuvelachtige Area of Outstanding Natural Beauty. Enkele kilometers ten zuiden vindt u eerst de Howgill Fells (heuvels) en vlak daarna het nationale park de Yorkshire Dales. Daarnaast ligt een eindje ten westen van deze plaats het Lake District National Park. Beiden zijn heuvelachtige gebieden. In de directe omgeving kunt u niet veel historische bezienswaardigheden vinden maar voornamelijk mooie landschappen. De ruïne van Brough Castle staat wel in de buurt en het stadje Kendal waar enkele attracties zijn ligt iets verder weg.

Op één van de foto's ziet u een uitzicht bij het kleine Mallerstang. Dat is een stukje spoor van de mooiste spoorlijn van Engeland, namelijk die tussen Settle en Carlisle. Kirkby Stephen heeft een station aan deze lijn maar die halte bevindt zich gek genoeg op enkele kilometers van het dorp zelf. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kirkby Stephen.


Wandelen in Kirkby Stephen

Het dorp is omgeven door mooie wandelgebieden waaronder dus twee nationale parken. Maar ook ligt Kirkby Stephen langs een meerdaagse wandelroute dit van kust naar kust loopt. U kunt in de omgeving uiteraard ook kortere routes lopen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling naar High Cup Nick, de fraaie u-vormige vallei in de North Pennines, de Howgill Fells of waar dan ook in de Yorkshire Dales of het Lake District National Park.

➦ Meer info: Coast to Coast Walk | Routes in de Pennines
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers