Blanchland in de North Pennines - Northumberland

Blanchland in Northumberland Landschap bij Blanchland in de North Pennines hotels boeken via GBLHexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland High Force Waterfall in de North Pennines, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham in Noord Engeland

Informatie over deze bestemmingHeidevelden bij Blanchland, Northumberland

Blanchland is een plaatsje in het graafschap Northumberland maar echt op de grens met het graafschap Durham, noord Engeland. Het telt niet veel meer dan 100 inwoners en is naar verluid het mooiste dorpje in de North Pennines, een grote Area of Outstanding Natural Beauty. Het is grotendeels gebouwd met de stenen van de oude 12e eeuwse abdij en wordt ook geconserveerd. Het ligt dus in het natuurgebied dat grotendeels heuvelachtig is en zeer dunbevolkt. Rondom Blanchland vindt u bossen, heidevelden en vlakbij het Derwent Reservoir waar men op forel vist. Daar kunt u ook de benen strekken in het Pow Hill Country Park.

Naast de rust en de natuur zijn er wat verder weg ook andere bezienswaardigheden zoals het Killhope Mining Museum, het Beamish openluchtmuseum, de abdij van Hexham en ook de wereldberoemde Muur van Hadrianus, oftewel Hadrian's Wall. Daar kunt u wandelen langs de muur en enkele opgravingen / musea bezichtigen. In de North Pennines kunt u ook de High Force bezichtigen, een mooie waterval in het Moor House natuurreservaat, Upper Teesdale. Als u nog eens de meer bewoonde wereld wilt opzoeken dan kan dat ook. Er zijn twee steden relatief in de buurt, namelijk het relatief grote Newcastle-upon-Tyne en het veel kleinere Durham waar u een oude kathedraal, kasteel (dmv rondleiding) en een paar musea kunt bezichtigen. Niet ver ten noorden van hier staat tevens de Muur van Hadrianus die er al te zien is sinds de Romeinen ze hebben aangelegd. Op deze pagina kunt u ook zoeken naar een hotel, b&b of vakantiehuis in Blanchland en omstreken.

✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers