Blanchland in de North Pennines - Northumberland

Blanchland in Northumberland Landschap bij Blanchland in de North Pennines hotel boeken via GBL Hexham Abbey in Northumberland, Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland High Force Waterfall in de North Pennines, Noord Engeland Beamish Living Museum of the North, County Durham Newcastle in Tyne and Wear, Engeland Durham in Noord Engeland

Informatie en hotelsHeidevelden bij Blanchland, Northumberland

Blanchland is een kleine plaats in het graafschap Northumberland maar echt op de grens met het graafschap Durham, noord Engeland. Het is naar verluid het mooiste dorpje in de North Pennines, een grote Area of Outstanding Natural Beauty. Het is grotendeels gebouwd met de stenen van de oude 12e eeuwse abdij en wordt ook geconserveerd. Het ligt dus in het natuurgebied dat grotendeels heuvelachtig is en zeer dunbevolkt. Rondom Blanchland vindt u bossen, heidevelden en vlakbij het Derwent Reservoir waar men op forel vist. Daar kunt u ook de benen strekken in het Pow Hill Country Park.

Naast de rust en de natuur zijn er wat verder weg ook andere bezienswaardigheden zoals het Killhope Mining Museum, het Beamish openluchtmuseum, de abdij van Hexham en ook de wereldberoemde Muur van Hadrianus, oftewel Hadrian's Wall. Daar kunt u wandelen langs de muur en enkele opgravingen / musea bezichtigen. In de North Pennines kunt u ook de High Force bezichtigen, een mooie waterval in het Moor House natuurreservaat, Upper Teesdale. Als u nog eens de meer bewoonde wereld wilt opzoeken dan kan dat ook. Er zijn twee steden relatief in de buurt, namelijk het relatief grote Newcastle-upon-Tyne en het veel kleinere Durham waar u een oude kathedraal, kasteel (dmv rondleiding) en een paar musea kunt bezichtigen.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Blanchland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar de stad Blanchland te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal een uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit een paar uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Northumberland
→ Stadjes en dorpen in NorthumberlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Northumberland

© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers