Inverness - stad in de Highlands van Schotland

De stad Inverness in de Highlands van Schotland Inverness Castle in Schotland De stad Inverness in de Schotse Hooglanden Kessock Bridge over de Beauly Firth bij Inverness in Schotland hotel boeken via GBL Fort George in Schotland Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Cawdor Castle in Schotland Brodie Castle in Moray, in Schotland Cairngorms National Park in Schotland Glen Strathfarrar in de Hooglanden van Schotland

Informatie en accommodatiesKerk in de stad Inverness, Schotland

Inverness is met ongeveer 50 duizend inwoners verreweg de grootste plaats in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan zee, namelijk aan de grote Moray Firth alsook aan de Beauly Firth waar u met de auto Kessock Bridge over kunt. Even ten zuiden van de stad ligt het beroemde Loch Ness, gesitueerd in de Great Glen. Het is de enige stad in deze bergachtige regio en ligt ook behoorlijk centraal om een aantal mooie gebieden te bezoeken waaronder de ruige noordwestelijke Highlands, de Great Glen waar ook Loch Ness onderdeel van uitmaakt, en ook het eveneens zeer bergachtige Cairngorms National Park. In de stad vindt u het Inverness Museum & Art Gallery waar u de geschiedenis en kunst uit de Highlands kunt bekijken. De twee meest in het oog springende gebouwen zijn het kasteel en de kathedraal, beiden gebouwd in de 19e eeuw. Inverness Castle is één van de meest in het oog springende gebouwen hier. U kunt daar een kaartje kopen voor het Castle Viewpoint. Vanaf de noordelijke toren kunt u namelijk genieten van een fraai uitzicht over de stad en de omgeving. Recent heeft men groen licht gekregen om de rest van het kasteel om te bouwen tot een bezoekersattractie. Dat is het nu namelijk nog niet. Het zal echter wel een klein aantal jaren duren voordat het zover is. De kathedraal van Invernessis gratis te bezoeken. Met name het interieur is het aanzien waard.

Voorbeelden van bezoekersattracties buiten de stad zijn vaak van historische aard. Denk aan Fort George, Urquhart Castle en het slagveld van Culloden. Daar vond de laatste slag in Groot-Brittannië plaats. Het Loch Ness Centre staat net als Urquhart Castle in het dorp Drumnadrochit. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Inverness en omgeving.


Wandelen

De stad is het eindpunt van de Great Glen Way, de meerdaagse wandelroute door de grote vallei. Zo kunt u dat pad volgen in zuidwaartse richting, langs de hoge westoever van het grote Loch Ness naar Urquhart Castle en het dorp Drumnadrochit. Daar vindt u tevens het Loch Ness Centre. Uiteraard zijn er ook andere routes te volgen in de omgeving van Inverness.

Meer info: Great Glen Way | Routes rond Loch Ness en Inverness


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Inverness

Er zijn verschillende manieren om naar Inverness te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 5,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Schotland
→ Vakantie vieren in de regio Loch Ness

→ Stadjes en dorpen in Noord Schotland
→ Stadjes en dorpen in de regio Loch NessOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noordwest Schotland

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers