Inverness - stad in de Highlands van Schotland

De stad Inverness in de Highlands van Schotland Inverness Castle in Schotland De stad Inverness in de Schotse Hooglanden Kessock Bridge over de Beauly Firth bij Inverness in Schotland hotels boeken via GBLFort George in Schotland Loch Ness in Schotland Urquhart Castle bij Loch Ness in Schotland Cawdor Castle in Schotland Brodie Castle in Moray, in Schotland Cairngorms National Park in Schotland Glen Strathfarrar in de Hooglanden van Schotland

Informatie en accommodatiesKerk in de stad Inverness, Schotland

Inverness is met ongeveer 50 duizend inwoners verreweg de grootste plaats in de hooglanden van Schotland. Het ligt aan zee, namelijk aan de grote Moray Firth alsook aan de Beauly Firth waar u met de auto Kessock Bridge over kunt. Even ten zuiden van de stad ligt het beroemde Loch Ness, gesitueerd in de Great Glen. Het is de enige stad in deze bergachtige regio en ligt ook behoorlijk centraal om een aantal mooie gebieden te bezoeken waaronder de ruige noordwestelijke Highlands, de Great Glen waar ook Loch Ness onderdeel van uitmaakt, en ook het eveneens zeer bergachtige Cairngorms National Park. In de stad vindt u het Inverness Museum & Art Gallery waar u de geschiedenis en kunst uit de Highlands kunt bekijken. De twee meest in het oog springende gebouwen zijn het kasteel en de kathedraal, beiden gebouwd in de 19e eeuw. Inverness Castle is één van de meest in het oog springende gebouwen hier. U kunt daar een kaartje kopen voor het Castle Viewpoint. Vanaf de noordelijke toren kunt u namelijk genieten van een fraai uitzicht over de stad en de omgeving. Recent heeft men groen licht gekregen om de rest van het kasteel om te bouwen tot een bezoekersattractie. Dat is het nu namelijk nog niet. Het zal echter wel een klein aantal jaren duren voordat het zover is. De verwachting is dat de renovatiewerkzaamheden in 2025 voltooid zullen zijn. Het is waarschijnlijk dat het uitzichtpunt op het kasteel ook niet toegankelijk zal zijn. De kathedraal van Inverness is gratis te bezoeken. Met name het interieur is het aanzien waard.

Voorbeelden van bezoekersattracties buiten de stad zijn vaak van historische aard. Denk aan Fort George, Urquhart Castle en het slagveld van Culloden. Daar vond de laatste slag in Groot-Brittannië plaats. Het Loch Ness Centre staat net als Urquhart Castle in het dorp Drumnadrochit. Iets dat ook nog vermeldt mag worden is dat er in de omtrek ook vrij veel natuurreservaten zijn waar u vogels kunt spotten. Denk bijvoorbeeld aan Corrimony, Loch Luthven, Loch Garten en de Tollie Red Kites. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Inverness en omgeving.


Wandelen

De stad is het eindpunt van de Great Glen Way, de meerdaagse wandelroute door de grote vallei. Zo kunt u dat pad volgen in zuidwaartse richting, langs de hoge westoever van het grote Loch Ness naar Urquhart Castle en het dorp Drumnadrochit. Daar vindt u tevens het Loch Ness Centre. Uiteraard zijn er ook andere routes te volgen in de omgeving van Inverness.

➦ Meer info: Great Glen Way | Routes rond Loch Ness en Inverness
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers