Het stadje Brecon in de Brecon Beacons - Wales

Het dorp Brecon aan het water in Wales hotels boeken via GBLPen-y-Fan in de Brecon Beacons, Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Het stadje Hay-on-Wye in Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Abergavenny in Zuidoost Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie over deze bestemmingHet stadje Brecon in de Brecon Beacons, Wales

Brecon is een klein stadje in het noorden van het Bannau Brycheiniog National Park in zuid Wales. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en biedt naast de mooie heuvelachtige natuur ook enkele bezieswaardigheden. U vindt hier de kathedraal, het Brecknock Museum en het militaire Royal Welsh Museum. Niet ver van het stadje, vlakbij Libanus kunt u tevens een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het nationale park, ook wel bekend als het Mountain Centre. Bekende natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld de hoge berg Pen y Fan en Llangorse Lake. Een eind verder zuidwaarts, in de buurt van het dorpje Pontneddfechan kunt u een serie waterfallen bekijken. Hier zijn wandelpaden en staat logischerwijs bekend als Waterfall Country. Het National Showcaves Centre for Wales waar u zoals de naam al aangeeft (onder andere) grotten kunt bezichtigen ligt ook relatief in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brecon.


Wandelen rondom Brecon

U kunt hier de nodige wandelingen maken in Bannau Brycheiniog, oftwel het Brecon Beacons National Park. In de buurt van het stadje zijn er bijvoorbeeld routes via en naar Pen y Fan, de hoogste berg in het nationale park en in de Tarell Valley. In dit deel van de Brecon Beacons kunt u bijvoorbeeld een route van 15 km te volgen. Die gaat over de berg Pen y Fan en het dorpje Libanus. Onderweg kun je halt houden in de pub The Tai'r Bull inn in Libanus.

➦ Meer info: Brecon - Talybont (via Pen Y Fan) | naar Cwm Llwch & Pen Y Fan | in de Tarell ValleyPub walk: Pen Y Fan en The Tai'r Bull Inn (64)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. In dit deel van de Brecon Beacons kunt u bijvoorbeeld een route van 15 km te volgen. Die gaat over de berg Pen y Fan en het dorpje Libanus. Onderweg kun je halt houden in de pub The Tai'r Bull inn in Libanus.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers