Het stadje Brecon in de Brecon Beacons - Wales

Het dorp Brecon aan het water in Wales hotel boeken via GBL Pen-y-Fan in de Brecon Beacons, Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Het stadje Hay-on-Wye in Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Abergavenny in Zuidoost Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Brecon in de Brecon Beacons, Wales

Brecon is een klein stadje in het noorden van het Brecon Beacons National Park in zuid Wales. Het heeft ongeveer 8 duizend inwoners en biedt naast de mooie heuvelachtige natuur ook enkele bezieswaardigheden. U vindt hier de kathedraal, het Brecknock Museum en het Regimental Museum of The Royal Welsh. Niet ver van het stadje, vlakbij Libanus kunt u tevens een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het nationale park, ook wel bekend als het Mountain Centre. Bekende natuurlijke locaties in dit gebied zijn bijvoorbeeld de hoge berg Pen y Fan en Llangorse Lake. Een eind verder zuidwaarts, in de buurt van het dorpje Pontneddfechan kunt u een serie waterfallen bekijken. Hier zijn wandelpaden en staat logischerwijs bekend als Waterfall Country. Het National Showcaves Centre for Wales waar u zoals de naam al aangeeft (onder andere) grotten kunt bezichtigen ligt ook relatief in de buurt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brecon.


Wandelen rondom Brecon

U kunt hier de nodige wandelingen maken in het Brecon Beacons National Park. In de buurt van het stadje zijn er bijvoorbeeld routes via en naar Pen y Fan, de hoogste berg in het nationale park en in de Tarell Valley.

Meer info: Brecon - Talybont (via Pen Y Fan) | naar Cwm Llwch & Pen Y Fan | in de Tarell ValleyBekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Brecon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Brecon te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Brecon duurt daarna nog minimaal 4,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Wales
→ Steden, stadjes en dorpen in Zuidoost WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales

© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers