Abergavenny en Crickhowell in de Brecon Beacons

Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Abergavenny in Zuidoost Wales hotel boeken via GBL Blaenavon World Heritage Site in Wales Pontypool and Blaenavon Railway in Wales Llangorse Lake in de Brecon Beacons, Wales Brecon in Wales Het stadje Usk in Wales Wye Valley in Engeland en Wales Tintern Abbey in de Wye Valley, Wales Het stadje Hay-on-Wye in Wales Ross-on-Wye in Herefordshire, Engeland Rondreis door Zuid Wales

InformatieDe Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales

Abergavenny is een klein stadje in zuidoost Wales. Het heeft ongeveer 14 duizend inwoners en ligt pal aan de oostelijke rand van het heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Mooie gebieden in deze streek zijn de Black Mountains, Usk Valley en het gebied rond de berg Sugarloaf. Daarnaast ligt het mooie rivierlandschap van de Wye Valley niet veel meer dan 20 kilometer ten oosten van hier. In het stadje zelf kunt u het museum bezoeken, dat te vinden is bij de kasteelruïne. Het dorp Crickhowell heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt zo'n 9 kilometer wel in het nationale park. Naast de mooie natuur kunt u in de omgeving van Abergavenny en Crickhowell ook een aantal historische bezienswaardigheden bekijken, namelijk White Castle, het industriële werelderfgoed van Blaenavon en iets verder Raglan Castle. Nog wat verder vindt u bijvoorbeeld ook het stadje Chepstow met haar oude kasteel en het Engelse Hereford met haar mooie houten gebouwen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen rondom Abergavenny

Natuurlijk zijn er goede wandelmogelijkheden in het Brecon Beacons National Park. In de buurt van Abergavenny kunt u bijvoorbeeld heuvelop wandelen naar Sugarloaf Mountain en Skirrid Fawr of een wandeling maken op het mooie landgoed rond Clytha Castle.

Meer info: Naar Sugarloaf Mountain | naar Skirrid Fawr | op het Clytha Estate


Bekijk de interactieve kaarten:Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Abergavenny

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Abergavenny te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Abergavenny duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. In het stadje kunt u ook op de trein stappen, bijvoorbeeld Cardiff, Newport, Pontypool in Wales en Hereford, Ludlow en Shrewsbury in Engeland.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers