Hay-on-Wye - 'Book Town' in Wales

Het stadje Hay-on-Wye in Wales Hay-on-Wye Castle in Wales Hay Bluff in Wales hotels boeken via GBLBlack Mountains in Wales Crickhowell in de Brecon Beacons, Wales Pembridge in Herefordshire, Engeland Hereford in Herefordshire Brecon in Wales Hampton Court in Herefordshire

Informatie over deze bestemmingDe Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales

Hay-on-Wye is een klein stadje in het graafschap Brecknockshire (Zuidoost Wales) en ligt aan de rand van het nationale park de Brecon Beacons. Het heeft ongeveer 1500 inwoners, is gesitueerd aan de rivier de Wye en staat bekend als 'The Town of Books': het boekenstadje. Dat komt omdat het voor zo'n klein plaatsje veel boekwinkeltjes heeft, namelijk ongeveer 20 waaronder winkels voor tweedehands boeken en ook specialistische zaakjes. Bij Hay Castle dat tot in 2020 wordt gerestaureerd vindt u bijvoorbeeld ook een boekenwinkel.

Het stadje bevindt zich vlakbij de Black Mountains - de bergketen in het oostelijke deel van de Brecon Beacons - en ligt op de grens met Engeland. Sterker nog: het postadres van Hay-on-Wye is dat van het Engelse Herefordshire. Over die grens kunt u ook tal van leuke plaatsjes bekijken. In de westhoek van het graafschap in Engeland zit vol met mooie dorpjes met houten vakwerkhuizen. Denk aan plaatsjes als Pembridge en Weobley. De kleine kathedraalstad Hereford ligt ook in de buurt, net als enkele dorpen en stadjes in het nationale park als Crickhowell, Abergavenny en Brecon.


Wandelen in Hay-on-Wye

Het stadje ligt bij het bergachtige Brecon Beacons National Park waar u kunt wandelen. De heuvel Hay Bluff ligt bijvoorbeeld in dit deel van het nationale park. Het is echter ook gesitueerd aan twee lange afstandsroutes die elkaar overlappen. Dat zijn de Wye Valley Walk en het Offa's Dyke Path, een officiële National Trail.

➦ Meer info: Offa's Dyke Path
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers