Het stadje Rhayader en de Elan Valley

Het stadje Rhayader in Midden Wales Het stadje Rhayader in Midden Wales Weg en bomen in de Elan Valley, Midden Wales Craig Goch dam in de Elan Valley, Midden Wales Garreg Ddu in de Elan Valley, Midden Wales Pen-y-Garreg dam in de Elan Valley, Midden Wales Caban Coch dam in de Elan Valley, Midden Wales Het Cambrische gebergte in Midden Wales hotel boeken via GBL Het dorp Llanidloes in Midden Wales Het meer en Clywedog Reservoir in Midden Wales Stoomtrein van de Vale of Rheidol Railway in Wales Aberystwyth in Midden Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDam en reservoir in de Elan Valley, Wales

Rhayader is een klein marktstadje in het raadsgebied Powis. Het telt ongeveer twee duizend inwoners en is gesitueerd aan de rand van de Cambrian Mountains in Midden Wales. Die benaming kan worden gegeven aan het gros der heuvel -en bergketens in Wales maar in de naam wordt heden ten dage vooral gebruikt om het relatief ruige heuvelgebied in het midden van het land aan te duiden. Dit gebied was tevens de setting voor tal van opnames voor de reeds gestopte tv-serie Hinterland. De grote natuurlijke en architectonische attractie in deze streek is de serie dammen en waterreservoirs in de Elan Valley, aangelegd voor het produceren van electriciteit met behulp van waterkracht en het leveren van water aan de grote bevolkingscentra in en rond Birmingham. U kunt er wandelen en fietsen maar vijf van de zes dammen zijn ook per auto te bereiken. De dammen en gelijknamige reservoirs van de rivier de Elan zijn Craig Goch, Garreg Ddu, Pen y Garreg en Caban Coch. Verder westwaarts bevindt zich de dam van de rivier de Clearwen. De zesde - de Dol y Mynach dam - is nooit afgemaakt. Bij de Caban Coch dam kunt u het Elan Valley Visitor Centre bezoeken, tevens gesitueerd vlakbij het gelijknamige dorpje. Daar kunt u oa. parkeren, eten en drinken in het café, de winkel bezoeken en fietsen huren.

Rhayader is een prima plek om dit gebied te verkennen vanwege de aanwezige hotels en horeca. Het stadje heeft ook een eigen museum waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de streek. In het behoorlijk dunbevolkte gebied zijn meer kleinere stadjes en dorpen te vinden zoals LLandrindod Wells, Builth Wells en Llanidloes waar u vlakbij het eveneens fraaie Clywedog Reservoir (en dam) aantreft. Uitstapjes naar iets verder weg kan zeker ook. Denk aan de watervallen van Devils Bridge en de stoomtrein van de Vale of Rheidol Railway die daar vertrekt naar het badplaatsje Aberystwyth aan de westkust. Denk ook aan het boekenstadje Hay-on-Wye en Powis Castle met haar prachtige tuin. Beiden bevinden zich aan of niet ver van de grens met Engeland. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en vakantiehuizen in Rhayader.


Bekijk de interactieve kaart:Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Rhayader

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rhayader te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Rhayader duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Het stadje heeft geen treinstation dus het is niet logisch dit als vakantiebestemming te kiezen als u aangewezen bent op het openbaar vervoer. In theorie kan het wel want er rijdt wel een bus.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers