Plaatsen in Noord Wales

Beddgelert in Wales Portmeirion in Wales Het stadje Conwy in Noord Wales Llandudno in Noord Wales Het stadje Llangollen in Wales

Mogelijke bestemmingen in Snowdonia

Het noorden van Wales herbergt fraaie natuurlijke gebieden waaronder het bergachtige Snowdonia National Park. Hier vindt u slechts dorpen en kleine stadjes. Denk bijvoorbeeld aan de fraaie plaatsjes Beddgelert en Betws-y-Coed. Porthmadog en het nabij gelegen, zeer schilderachtige dorpje Portmeirion bevinden zich net als Barmouth aan de kust. Het historische Conwy in zekere zin ook.

Bekijk het volgende tabblad om bestemmingen te bekijken die buiten Snowdonia zijn gesitueerd. Op de interactieve kaart hieronder ziet u de uitgelichte bestemmingen ook terug. Op elke pagina die u hieronder aanklikt vindt u meer info en kunt u zoeken naar een accommodatie in de vorm van een hotel, herberg, b&b, vakantiehuis of appartement in en in de buurt van de betreffende plaats. Wilt u liever zoeken op accommodaties in het gehele gebied? Ga dan vooral naar de volgende pagina:

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in noord Wales


legenda van kaart

Mogelijke bestemmingen in andere delen van Noord Wales

Buiten het nationale park zijn ook nog tal de nodige plaatsen die als vakantiebestemming kunnen dienen. De eerste twee hieronder liggen vlakbij Snowdonia. Llandudno is een leuke badplaats en Caernarfon een historisch stadje. Llangollen is een mooie uitvalsbasis voor de Dee Valley en ook kunt u uiteraard verblijven op Anglesey, het grote eiland dat gewoon per auto is te bereiken (via een brug). De laatste twee plaatsen bevinden overigens niet in noord maar in midden Wales. Abersytwyth is een universteitsstadje, tevens badplaats en Rayader een kleine stadje.Terug naar:

→ Noord Wales
© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers