De badplaats Aberystwyth aan de westkust van Wales

Badplaats Aberystwyth in Midden Wales Universiteitstad Aberystwyth in West Wales hotel boeken via GBL Aberdovey in Noord Wales South Snowdonia in Wales Elan Valley in Midden Wales Ellan Valley in Mid Wales Aberaeron in Wales New Quay in Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizen



Vale of Rheidol Railway in Aberystwyth, Wales

Aberystwyth is een historisch universiteitstadje en badplaats in het westen van Wales en telt ongeveer 18 duizend inwoners. Het is één van de prominente vakantiebestemmingen in dit specifieke deel van het land en ligt in het graafschap Ceredigion. Verder is het dus gesitueerd aan de kust, heeft het ook twee stranden en ligt het slechts 15 kilometer ten zuiden van het nationale park Snowdonia waar u van prachtige berglandschappen kunt genieten. De Pembrokeshire Coast vindt u ongeveer 60 kilometer ten zuiden van deze plaats en dat is een geheel ander landschap. Dat gebied staat bekend om haar fraaie kustlandschappen. Deze badplaats en de landinwaarts gesitueerde heuvels vormen tezamen de setting voor de populaire maar inmiddels gestopte detectiveserie Hinterland. Het universiteitsstadje maakte ook nog haar opwachting in een nog bekendere tv-serie. Hier werden scenes geschoten van Prince Charles die op de universiteit zijn Welsh moest bijspijkeren alvorens hij zijn investituur moest uitspreken. We hebben het uiteraard over de nog lopende tv-serie The Crown.

Het is uiteraard ook mogelijk om in Aberystwyth enkele musea te bezichtigen, namelijk het Ceredigion Museum en het kunstmuseum. Daarnaast kunt u met de Cliff Railway op een hoge klif komen om te genieten van prachtige uitzichten over Cardigan Bay en over het stadje zelf uiteraard. Ook kunt u een ritje maken met een oude stoomtrein. Die vertrekt hier in de badplaats en dat is de Vale of Rheidol Railway. Dat is een treinreis tussen Aberystwyth en Devil's Bridge en duurt een uur. Bij het eindpunt zou u de Devil's Bridge Falls (watervallen) bekijken. Verder weg vindt u de schoonheid van de Elan Valley, een streek met grote reservoirs, heuvels en een fraaie dam.


Eisteddfod: 30 juli - 6 augustus 2022

De Eisteddfod is het grote festival van literatuur, muziek en optredens in Wales. Dit typisch Welshe evenement bestaat al sinds de middeleeuwen, is daarna eeuwen lang niet meer gehouden maar is eind 18e eeuw weer stal gehaald. Elk jaar wordt het op een andere locatie georganiseerd. Dit jaar vindt het plaats in het kleine Tregaron, een ruim half uur rijden Aberystwyth. Dit evenement zou in 2020 worden gehouden maar is vanwege de coronaperikelen twee jaar uitgesteld.

Eisteddfod


Bekijk de interactieve kaarten:



Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.




Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Aberystwyth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Abertystwyth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Aberystwyth duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. U zou eventueel ook met het vliegtuig kunnen komen en dat gaat behoorlijk efficient. Er is namelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen Birmingham International (de luchthaven van Birmingham in Engeland) en dit kuststadje. De treinen komen bijvoorbeeld ook langs Welshpool en het Engelse Shrewsbury. Als u vanuit Aberystwyth bijvoorbeeld met de trein naar Barmouth en Porthmadog aan de kust van Snowdonia wilt reizen, stap dan over in Dovey Junction.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Vakantie in Zuidwest Wales

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord Wales
→ Badplaatsen en stadjes in Zuidwest Wales



Overnachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers