Treinrondreis - 12 a 16 dagen Zuid Wales en West Engeland

Powis Castle Cardiff Bay in Wales Caerphilly Castle in Wales Het stadje Rhondda in Wales Rowley's House in de stad Shrewsbury in Shropshire Shropshire Hills in Engeland Het stadhuis van Birmingham in Engeland Black Country Living Museum in de West Midlands, Engeland De kathedraal van Coventry in de West Midlands, Engeland

Met de trein en bus door landelijk en stedelijk Wales en Engeland

Deze voorbeeldreis gaat naar het zuidoosten van Wales, een stukje landelijk midden Wales en de regio West Midlands van Engeland. Het is een gavarieerde reis want er zitten twee prominente steden in, namelijk Cardiff (hoofdstad van Wales) en Birmingham, de tweede stad van het Verenigd Koninkrijk. De laatste kan eventueel weggelaten worden in het geval u niet van grote steden houdt of als u niet al te veel dagen tot uw beschikking heeft.

Cardiff ligt in het zuidoosten van Wales en is de grootste stad van dat land. Het heeft een oud kasteel, verschillende musea en mooie begin 20e eeuwse architectuur, uit de periode dat het uitgroeide tot belangrijke havenstad. Wales en dat heeft alles te maken met de winning van steenkool in de heuvels hier niet al te ver vandaan. Als u daar meer over wilt weten dan is een uitstapje naar de Rhondda Valley ook een mogelijkheid. Daar werd vroeger de beste steenkool ter wereld gevonden en daar kunt u er alles over te weten komen. Na de hoofdstad van Wales gaat de reis naar een klein stadje verder in het binnenland dat het startpunt is voor een lange treinreis door het midden van Wales, de spoorlijn die uiteindelijk arriveert in het Engelse Shrewsbury, een veel kleinere stad met mooie houten vakwwerkhuizen met ook leuke uitstapmogelijkheden, zowel qua attractie (kasteel met tuin), pittoresk stadje als mooie natuur. Afsluitend dus naar de grote stad Birmingham waar u van alles vindt op het vlak van musea maar ook hier kun je weer uitstapjes maken. Dat kan naar een andere stad, naar een pittoresk historisch stadje én kasteel en ook naar een fraai openluchtmuseum en dat is op zich al zeer interessant maar voor de liefhebbers van de tv-serie Peaky Blinders een must want dat is een belangrijke filmlocatie. In de kleinere Engelse stadjes die u zult bezoeken is overigens veel Tudor architectuur te zien dus dat betekent dat u tijdens deze reis bouwwerken uit verschillende tijdvakken zult kunt bekijken.

Hoe de reis er precies uit komt te zien - ook qua aantal nachten per bestemming - zal afhangen van wat u zoal wilt zien en ook of u graag wandelt. Voor sommige attracties buiten de steden moet u een eindje lopen vanaf een treinstation (half uur bijvoorbeeld) en daarnaast zijn er ook locaties waar u een flinke wandelroute door de natuur van 10 km of meer kunt lopen. Op basis van uw voorkeuren zal ik een zo logisch mogelijk schema in elkaar zetten. Als u vanuit Nederland of België de trein wilt nemen dan reist u altijd via Londen dus de hoofdstad bezoeken kan zeer zeker ook. Houd in Londen wel rekening met echt hoge prijzen. U kunt natuurlijk ook vliegen en in dat geval zou de luchthaven van Cardiff of die van Birmingham een goed startpunt zijn. Naar Bristol is ook een optie. Als u het vliegtuig neemt dan kunt u Londen dus eventueel overslaan.


Het gebied

kaart van een treinrondreis door Wales en Engeland Het traject voor deze reis ligt wel zo ongeveer vast maar hoe lang u overal blijft is uiteraard afhankelijk van aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft.


U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U leest hieronder wat een vakantieplan inhoudt en hoe u er één kunt aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U krijgt een online reisplan dat u thuis op uw gemak bestemming voor bestemming kunt boeken en dat ook tijdens de rondreis te bekijken is, bijvoorbeeld op uw tablet of uiteraard smartphone. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets goedkoper kunt aanschaffen (als u wilt). Aangezien u een rondreis krijgt die op uw maat gesneden is, zou u deze reis ook kunnen combineren met een andere variant. Het kan allemaal.button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers