Cardiff - de hoofdstad van Wales

Cardiff Bay in Wales De stad Cardiff in Wales Bute Park en het kasteel van Cardiff in Wales Cardiff Castle in Wales Principality Stadium in Cardiff, Wales hotel boeken via GBL Penarth Pier bij Cardiff in Wales Dyffryn Gardens en huis in Wales Caerphilly Castle in Wales Tredegar House in Wales Het stadje Usk in Wales

Informatie, hotels, b&b's en appartementenDe stad Cardiff in Wales

Cardiff is de hoofdstad van Wales en ligt in het zuidoosten van het land. Het is havenstad waarbij het centrum niet direct aan zee te vinden is. U kunt vanuit het centrum met de trein naar de haven al kan dat uiteraard ook wandelend of met de waterbus. De stad biedt verschillende bezienswaardigheden waaronder het oude kasteel en ook een museum waar u over de geschiedenis van de stad kunt leren, namelijk het Cardiff Story Museum. Ga naar het National Museum voor kunst en natuurgeschiedenis. In het havengebied zijn ook enkele locaties te bezoeken, namelijk de Doctor Who Experience (van de bekende langlopende tv-serie) en zelfs natuur in de vorm van de Cardiff Bay Wetlands Reserve. In de stad kunt u door het mooie Bute Park wandelen, een groene omgeving met ook bloemen, café's en een arboretum. De pier van Penarth die u op één van de foto's ziet bevindt zich even ten zuiden van de hoofdstad. Cardiff is overigens ook een plek waar filmopnames plaatsvinden. Bekend is wat dat betreft de al zeer langlopende tv-serie Doctor Who. In het havengebied was er een attractie van maar die is helaas voor goed gesloten.

In de buurt van de stad zijn nog meer mooi bezienswaardigheden waaronder Tredegar House, Caerphilly Castle, Castell Coch, het St Fagans National History Museum en de Dyffryn Gardens waarvan het landhuis ook te bezichtigen is. Daarnaast zijn er in de regio ook zeer mooie gebieden te zien zoals de Wye Valley, een Area of Outstanding natural Beauty in het zuidoosten en het nog veel grotere Brecon Beacons National Park. Nog dichter bij treft u de Glamorgan Heritage Coast als u van de zee wilt genieten. Kijk op deze pagina voor hotels, b&b's en appartementen in Cardiff.


Proclamatie van Prince of Wales tot Koning Charles III

Koningin Elizabeth is op donderdag 8 september 2022 overleden. Haar opvolger is de nu voormalige Prince of Wales en dus inmiddels King Charles III. Hier in Wales werd hij officieel tot koning uitgeroepen op zondag 11 september en dat gebeurde op het terrein van Cardiff Castle. Vergeet niet dat het hier gaat om de koning van het Verenigd Koninkrijk en ook het Gemenebest (Commonwealth) en niet alleen van Engeland. Koning Elizabeth zal uiteraard een staatsbegrafenis (maandag 19 september) krijgen in Londen. Lees hieronder verder over hoe en waar dat allemaal in zijn werk gaat:

Staatsbegrafenis van Koningin Elizabeth


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Cardiff

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Cardiff te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Cardiff duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt ook met het vliegtuig gaan want het vliegveld ligt niet al te ver buiten de stad. Vanaf Cardiff Airport kunt u snel in 40 minuten met de bus naar het centrum van de stad. U kunt ook eerst met een shuttle-bus naar station Rhoose Cardiff International (10 minuten) en daar overstappen op de trein naar het centrum. Vanuit de stad kunt u uiteraard ook de trein naar andere locaties zoals bijvoorbeeld Swansea en Londen (station Paddington).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Wales
→ Steden, stadjes en dorpen in Zuidoost WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers