Mumbles en de Gower AONB - Zuid Wales

Het badplaatsje Mumbles op de Gower in Wales Mumbles Pier in Wales Mumbles Lighthouse in Wales hotels boeken via GBLCaswell Bay op de Gower in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Worms Head op de Gower in Wales De stad Swansea in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie over deze bestemmingMumbles op de Gower in zuidwest Wales

Mumbles is een kustdorp op het prachtige schiereiland Gower in zuidwest Wales. De plaats is vernoemd naar de kaap die hier aan de kust te vinden is. Het is een populaire locatie omdat het een prima uitvalsbasis vormt om de fraaie kustlandschappen te bezichtigen en te bewandelen. Aan zee vindt u een pier en ook Bracelet Bay met zijn kiezelsteentjes. De vuurtoren staat hier ook in de buurt. Er zijn niet ver van hier ook enkele zandstranden, namelijk aan Caswell Bay en Langland Bay. Naast de natuur zit u hier ook vrij dicht bij de stad Swansea.

De kustlandschappen van Gower zijn de grootste attractie. Het schiereiland is de oudste Area of Outstanding Natural Beauty van Groot-Brittannië en bestaat uit stranden, baaien, kliffen en ook enkele kleine heuveltjes. Voorbeelden van mooie locaties zijn Pwll Du Head, Three Cliffs Bay en Worms Head. Vlakbij deze kaap kunt u ook het Rhosilli Visitor Centre bezoeken. Als u een stuk met de auto toeren niet erg vindt dan kunt u ook een tijdje noordwaarts rijden want daar ligt het sterk heuvelachtige Brecon Beacons National Park. Daar in het zuidelijke deel kunt u het zogenaamde 'Waterfall Country' bezichtigen. Dat zijn een serie watervallen (cascades) met wandelpaden daar rondom.


Wandelen op Gower

Schiereiland Gower is een prachtig kustgebied met wandelpaden dus u kunt in de buurt van Mumbles mooie wandelingen maken. Hieronder vindt u verschillende geschikte routes in dit gebied. Wandel bijvoorbeeld naar de hierboven genoemde locaties. Hier op het schiereiland Gower kunt u ook een route van 17,5 km wandelen via oa. de ruïne van Pennard Castle en Oxwich Bay aan de mooie kust. Onderweg kun je halt houden in de pub de Gower Inn vlakbij Pennard maar ook in de 15e eeuwse Beaufort Arms in Kittle. De route passeert (vlakbij) ook de mooie baaien (met strandjes) Pwll Du Bay en Three Cliffs Bay.

➦ Meer info: Routes op schiereiland Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)


Pub walk: Pennard en The Gower Inn (59)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier op het schiereiland Gower kunt u een route van 17,5 km wandelen via oa. de ruïne van Pennard Castle en Oxwich Bay aan de mooie kust. Onderweg kun je halt houden in de pub de Gower Inn vlakbij Pennard maar ook in de 15e eeuwse Beaufort Arms in Kittle. De route passeert (vlakbij) ook de mooie baaien (met strandjes) Pwll Du Bay en Three Cliffs Bay.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers