Het stadje Usk in Zuidoost Wales

Het stadje Usk in Wales Usk in Zuidoost Wales hotels boeken via GBLWye Valley in Engeland en Wales Blaenavon World Heritage Site in Wales Pontypool and Blaenavon Railway in Wales Het dorp Tintern in de Wye Valley, Wales Tredegar House in Wales Black Mountains in de Brecon Beacons, Wales Chepstow Castle in Wales Caerphilly Castle in Wales Cardiff in Wales

Informatie over deze bestemmingHet dorp Usk in zuidoost Wales

Usk is een dorp of eigenlijk een klein stadje in het heuvelachtige graafschap Monmouthshire, zuidoost Wales. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt in de Usk Valley en aan de gelijknamige rivier. In deze plaats kunt u het kasteel en ook het Rural Life Museum bezoeken. Het dorp is prima gesiteerd als u graag de natuurgebieden van zuidoost Wales wilt bezoeken want het ligt tussen de Wye Valley en het Brecon Beacons National Park in.

In de omgeving is echter ook nog veel meer historisch erfgoed om te bekijken, en wel uit verschillende tijdperken. Zo zijn er in de regio verschillende middeleeuwse kastelen te zien als Raglan Castle, White Castle, Chepstow Castle en Caerphilly Castle. Ook kunt u naar het industriële werelderfgoed van Blaenavon want een deel van Zuid Wales was een belangrijke mijnstreek. Ook kunt u naar het National Roman Legion Museum in Caerleon waar ook nog opgravingen zijn te zien van het fort, de baden en het amfitheater. Dat is erfgoed uit een heel ver verleden. Nog meer voorbeelden van bezienswaardigheden in de buurt zijn Tintern Abbey, Tredegar House, de Dewstow Gardens en de hoofdstad Cardiff.


Wandelen in Usk en omgeving

U kunt hier de Usk Valley Walk bewandelen. Die meerdaagse route loopt van Newport via het stadje, langs de rivier helemaal noordwaarts tot in het Brecon Beacons National Park. Niet ver van het stadje kunt u echter ook kortere routes wandelen in de mooie Wye Valley of in het net genoemde nationale park. Denk in het laatste geval bijvoorbeeld aan een wandeling naar Sugarloaf Mountain, in de buurt van het stadje Abergavenny. Niet ver hiervandaan in de Usk Valley kunt u een route van 13 km wandelen die u door het Clytha Estate, het door de National Trust beheerde landgoed leidt. Onderweg kun je halt houden in de Clytha Arms. Daar kunt u overigens ook overnachten. De pub bestaat overigens pas sinds het einde van de 20e eeuw. De vorige viel namelijk in het water.

➦ Meer info: Usk Valley Walk | Routes in Monmouthshire | Routes in de Wye Valley


Pub walk: Clytha Estate en de The Clytha Arms (61)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan in de Usk Valley kunt u een route van 13 km wandelen die u door het Clytha Estate, het door de National Trust beheerde landgoed leidt. Onderweg kun je halt houden in de Clytha Arms. Daar kunt u overigens ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder. De pub bestaat overigens pas sinds het einde van de 20e eeuw. De vorige viel namelijk in het water.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

➦ Overnachten: Clytha Arms
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers