Bezoek het Engeland uit de tv-serie Peaky Blinders

Black Country Living Museum in West Midlands Liverpool in Engeland Lime Street Station en St George's Hall in Liverpool, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Croxteth Hall in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside Treinstation van Haworth in West Yorkshire Bradford in West Yorkshire Leeds in West Yorkshire Arley Hall in Cheshire, Engeland Victoria Baths in Manchester, Engeland

Stap Tommy Shelby's Birmingham uit 1920 binnen

Peaky Blinders is een misdaadserie van de BBC die een grote populariteit geniet en zelfs een beetje een cultstatus heeft verkregen vanwege de kleder -en haardracht die door kijkers/fans wordt gekopieerd. De tv-serie bestaat sinds 2013 en loopt nog steeds. Peaky Blinders speelt zich af in de jaren '20 van de 20e eeuw. De hoofdpersoon in het verhaal is gangster Thomas Shelby en het verhaal speelt zich af in en rondom de stad Birmingham, een grote stad in de West Midlands van Engeland.

De setting in de films is dus Birmingham maar de opnames zijn niet in die stad gemaakt. Een zeer prominente locatie is het Black Country Living Museum, een historisch openluchtmuseum in de kleinere stad Dudley. Het landhuis van Thomas Shelby is het monumentale Arley Hall in het graafschap Cheshire. Zo fungeert de bibliotheek als de studeerkamer van de man. Dit huis is een historische bezoekersattractie dus u kunt het gaan bezichtigen. Er is ook gefilmd op verschillende locaties in de stad Liverpool, zowel in haar straten als in een paar bekende historische gebouwen. Dat zijn St George's Hall en Croxteth Hall. Er zijn tevens opnames gemaakt in andere delen van het graafschap Merseyside zoals in het conservatiedorp en museum Port Sunlight (Birkenhead) aan de andere zijde van de Mersey en in het natuurgebied Formby aan de Sefton Coast. Dat is een gebied met enorm uitgestrekte stranden en duinen. Een pand in Port Sunlight dient als setting voor het huis van tante Polly.

De stad Manchester heeft haar opwachting ook gemaakt. Daar zijn scenes geschoten in de Victoria Baths. In Peaky Blinders heeft u ook een stoomtrein voorbij zien komen. Dat is een locomotief van de Keighley & Worth Valley Railway, een oude spoorlijn waar u nu als toerist een ritje kunt maken. Het fraaie dorp Haworth ligt ook aan die lijn. Dit is niet het enige gebied in het graafschap West Yorkshire waar scenes zijn opgenomen. Ook Bradford komt eens voor in de serie en dat geld ook voor de grote voormalige industriestad Leeds. Men is daarvoor oa. naar het stadhuis geweest en de Leeds City Varieties (schouwburg). Kijk hieronder voor meer info over enkele van de net genoemde plaatsen. Daaronder een interactieve kaart met filmlocaties die je ook daadwerkelijk kunt bezichtigen.


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart met filmlocaties uit Peaky Blinders


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt oa. via de bestemmingen op het volgende tabblad zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken in Engeland. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat kan als u één gebied wilt bezoeken maar ook zeker als u een rondreis naar meerdere gebieden wilt maken, bijvoorbeeld om meer streken te verkennen waar mooie Britse tv-series zijn opgenomen. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


filmlocatie in Engeland
GB

Mogelijke vakantiebestemmingen

Hieronder staan een klein aantal mogelijke bestemmingen om de filmlocaties van Peaky Blinders in Engeland.button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers