De stad Leeds in West Yorkshire - Engeland

Park in Leeds, West Yorkshire Royal Armouries Museum in Leeds, West Yorkshire hotel boeken via GBL Kirkstall Abbey in West Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Harrogate in North Yorkshire Knaresborough in North Yorkshire Bradford in West Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe grote stad Leeds in Yorkshire, Engeland

Leeds is met 800 duizend inwoners één van de grootste steden van Groot-Brittannië en ligt in het graafschap West Yorkshire, noord Engeland. In en vlak rond het centrum kunt u een aantal musea bezoeken zoals het Leeds City Museum en het Royal Armouries Museum. Daarnaast zijn er ook mooie historische gebouwen die bekeken kunnen worden zoals het stadhuis, de Tetley brouwerij (nu een centrum voor kunst) en het Grand Theatre & Opera House. Wilt u graag zien hoe bier gebrouwen wordt? Ga dan eens kijken bij de Northern Monk Brewery. Bekijk wat betreft bier ook deze pagina over bierbrouwerijen in Engeland. Een grote aantrekkingskracht van Leeds is dat het één van beste winkelsteden van Engeland is. Het heeft verschillende overdekte winkelcentra zoals het stijvolle Victoria Quarter, het nieuwe Victoria Gate en de fraaie historische Corn Exchange waar je onder andere handgemaakte en vintage spullen kunt krijgen. Bekijk hier een lijst met winkelcentra in Leeds.

Buiten het centrum van de stad zijn overigens ook nog de nodige bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het Industrial Museum, Temple Newsam House en Kirkstall Abbey. Enkele locaties in Leeds zijn ook gebruikt in de BBC serie Peaky Blinders. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders. Een eind buiten de stad zijn nog meer historische bezoekersattracties. Denk bijvoorbeeld aan Lotherton Hall, Nostell Priory en Harewood House. Mocht u nog een uitstap willen maken naar de natuur dan kunt u het Yorkshire Dales National Park bezoeken, slechts 35 kilometer gesitueerd ten noordwesten van Leeds. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Leeds.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Leeds

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Leeds te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Een logische keus is dan een vlucht naar het Leeds Bradford Airport. Daar kunt u rechtstreeks binnen een half uur met de bus naar de stad reizen. Eenmaal in de stad kunt u uiteraard ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Bradford, Sheffield, Harrogate, Knaresborough, York, Manchester en ook Londen (King's Cross).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in South -en West Yorkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in South -en West YorkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers