Het dorp Port Sunlight in Merseyside - Engeland

Mooie huizen in Port Sunlight in Noord Engeland Dorp Port Sunlight bij Birkenhead in Merseyside, Engeland Conservatiedorp Port Sunlight in Merseyside, Engeland De stad Birkenhead aan de Mersey in Engeland Birkenhead Park in Merseyside, Engeland hotel boeken via GBL De havenstad Liverpool in Merseyside Speke Hall in Merseyside, Engeland Croxteth Hall in Merseyside, Engeland Arley Hall in Cheshire, Engeland Chester in Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenFraaie huizen in het dorp Port Sunlight bij Birkenhead in Engeland

Port Sunlight is een speciaal en historisch dorp op het schiereiland Wirral, in het graafschap Merseyside. Het telt ongeveer 1500 inwoners, heeft een eigen treinstation en is gesitueerd vlakbij de niet al te grote stad Birkenhead (90 duizend inwoners). Verder bevindt het zich aan de Mersey en zodoende tegenover de grote historische havenstad Liverpool. Port Sunlight is een geconserveerd modeldorp. Hier in dit stukje Noord Engeland richtten de gebroeders Lever aan het einde van de 19e eeuw namelijk een zeepfabriek op en begonnen ze in de loop der jaren met succes verschillende merken zeep te produceren. Deze broers waren echter geen gewone ondernemers want ze waren de mening toegedaan dat hun fabrieksarbeiders op een goede manier moesten kunnen wonen en leven. Werk -en leefomstandigheden voor fabrieksarbeiders in die tijd waren lang niet overal in orde. Met dat oogmerk is dit dorp opgetuigd en de gebouwen werden niet alleen goed om in te leven maar ook mooi. Voor de verschillende huizenblokken zijn verschillende architecten gebruikt en elk huis is uniek. Er zijn huizen met baksteen en fraai metselwerk te zien maar evengoed panden die deels uit hout zijn opgetrokken. Door het historische karakter is deze plaats ook gebruikt als filmlocatie voor de tv-serie Peaky Blinders.

Het bedrijf van de gebroeders Lever is later in 1929 gefuseerd met de Nederlandse Margarine Unie. Zodoende is het bij ons zeer bekende Unilever ontstaan. Het dorp biedt niet alleen mooie huizen om van buiten te bekijken en een tuin om door te wandelen maar ook twee bezoekersattracties. Dat zijn het Port Sunlight Museum en ook de Lady Lever Art Gallery waar één van de mooiste kunstcollecties van het land te zien is. Leuk te vermelden is ook dat in de aangrenzende stad Birkenhead het eerste publieke park van Engeland is aangelegd. Birkenhead Park is ontworpen in 1847 en heeft ook als voorbeeld gediend voor het grote Central Park in New York. In de weide omtrek is uiteraard nog veel meer te zien. Denk aan het al genoemde Liverpool met haar havengebied dat tot het werelderfgoed behoort en de vele musea aldaar. Ook zijn er landgoederen om te bezichtigen zoals Arley Hall, Speke Hall en Croxteth Hall. Ook de Ness Botanic Garden, het Knowsley Safari Park en de prachtige historische stad Chester liggen niet ver van hier. Buiten die stad vindt u tevens de best bezochte dierentuin van het land. Noord Wales bereikt u ook redelijk snel.


Bekijk de interactieve kaart:Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Port Sunlight

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Port Sunlight te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt, buiten de stad ligt namelijk het Liverpool John Lennon Airport. Vanaf die luchthaven kunt u bijvoorbeeld rechtstreeks met de bus naar de stad Liverpool en dan verder per trein naar Port Sunlight. U kunt vanuit de stad uiteraard ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar Liverpool, Chester en middels een overstap naar Llandudno aan de noordkust van Wales. Opmerking: u kunt uitstappen bij station Port Sunlight maar ook bij staton Bebington dat ook bij het dorp gesitueerd is.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cheshire en Merseyside
→ Steden en dorpen in Cheshire en MerseysideOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cheshire en Merseyside

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers