De stad Bradford in West Yorkshire

De filmstad Bradford in West Yorkshire, Engeland Little Germany in de stad Bradford, Engeland Cartwright Hall in de stad Bradford, Engeland Saltaire in West Yorkshire hotel boeken via GBL Het dorpje Esholt uit Emmerdale Farm in West Yorkshire Harewood House in West Yorkshire Straatje in het dorp Haworth in West Yorkshire, Engeland Shibden Hall in West Yorkshire Oakwell Hall in West Yorkshire Halifax in West Yorkshire Hebden Bridge in West Yorkshire De stad Leeds in West Yorkshire

Informatie, hotels en appartementenBradford City Hall in Yorkshire, Engeland

Bradford is een stad in het noordwestelijke deel van het graafschap West Yorkshire in het noorden van Engeland. Het telt meer dan 350 duizend inwoners en qua belangrijkheid kende ze haar hoogtijdagen gedurende de Industriële revolutie. Deze oude industriestad was gespecialiseerd in de textielfabricage, met name wol. Zoals de stad Manchester de bijnaam 'Cottonopolis' kreeg vanwege de katoenfabricage -en handel, zo werd deze stad 'Woolopolis' genoemd. Naast het industriële erfgoed hier en in de regio geniet Bradford misschien nu vooral wel bekendheid vanwege haar nieuw verworven status, namelijk dat van UNESCO City of Film, de eerste ter wereld. De stad heeft namelijk veelvuldig haar opwachting gemaakt in films en ook filmseries, en dat gebeurt al zo'n 100 jaar. Bekende films uit recentere tijden die hier opnames gemaakt hebben zijn de Kings Speech en Downton Abbey (de speelfilm, niet de serie). Qua tv-series moet u denken aan de kostuumdrama's Peaky Blinders en Gentleman Jack. Daarvoor werd bijvoorbeeld Little Germany gebruikt, een deel van de stad met fraaie neoclassistische architectuur.

Een prachtig gebouw in de stad is het 19e eeuwse stadhuis. Maar er is uiteraard meer te zien. Zo kunt u naar het Bradford Industrial Museum, naar het National Science and Media Museum, naar de oude Bolling Hall en kunt u kunst bekijken in Cartwright Hall. In de weide omtrek zijn ook tal van bezienswaardigheden. Denk aan Oakwell Hall, Shibden Hall, het Cliffe Castle Museum maar zeker ook Saltaire. Dat conservatiedorp behoort tot het werelderfgoed en is gebouwd rondom de grote Salts Mill, een oude katoenfabriek. Pak de trein van Forster Square naar Shipley en na een kort ritje loopt u er daarna zo heen. Cliffe Castle werd vroeger bewoond door een rijke textielfabrikant. In het gebied rondom Bradford is ook veel gefilmd. Denk aan de natuur van Ilkley Moor, het pittoreske stadje Haworth en de daar aanwezige spoorlijn van de Keighley and Worth Valley Railway waar u een rit kunt maken met een stoomtrein. Nabij de stad ligt overigens ook Esholt en daar zijn twee decennia lang (tot 1997) de dorpscenes voor de Britse soap Emmerdale geschoten. Tegenwoordig wordt dat gedaan op het terrein van Harewood House, ook hier in West Yorkshire. In de omgeving zijn ook nog steden te vinden die u zou kunnen bezoeken. Dat zijn Halifax, Huddersfield en het grote Leeds. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Bradford.


Bekijk de interactieve kaart:Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Bradford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bradford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. U kunt echter ook met het vliegtuig gaan. Een logische keus is dan een vlucht naar het Leeds Bradford Airport. Daar kunt u rechtstreeks in iets meer dan een half uur met de bus naar de stad reizen. Eenmaal in de stad kunt u uiteraard ook gebruik maken van de trein, bijvoorbeeld naar Leeds, York, Manchester, Preston, Blackpool en Shipley. De stad heeft twee treinstations en die zijn niet met elkaar verbonden. Het gaat om het zuidelijke station Bradford Interchange en de noordelijke Forster Square.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in South -en West Yorkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in South -en West YorkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers