De stad Birmingham in de West Midlands - Engeland

Het stadhuis van Birmingham in Engeland Kanaal met boten in de stad Birmingham, West Midlands Straat in de stad Birmingham, West Midlands St Philip's Catheddal in Birmingham, West Midlands hotels boeken via GBLSoho House in Birmingham, West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Sarehole Mill in Birmingham, West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands Black Country Living Museum in de West Midlands, Engeland De kathedraal van Coventry in de West Midlands, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe stad Birmingham in Engeland

Birmingham is een grote stad in het westen van Engeland en qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittannië. Het bevindt zich in het graafschap West Midlands en heeft uiteraard een aantal bezienswaardigheden. Zo kunt u in het Jewellery Quarter de 19e eeuwse zilverfabriek van JW Evans bezichtigen. Er zijn verder verschillende musea zoals het Thinktank Science Museum, Pen Museum en de Birmingham Museum & Art Gallery. Ook zijn er historische gebouwen waarvan u er enkele kunt bezoeken, namelijk de grote St Philip's Cathedral en de Birmingham Back to Backs, 19e eeuwse arbeidershuisjes. Naast het stedelijk museum kunt u ook kunst bekijken in de RSBA Gallery en in de Ikon Gallery. In de stad staat tevens het National Sea Life Centre, één van de nationale zee-aquaria van Groot-Brittannië. Birmingham is tevens de stad van Thomas Shelby, de gangster uit misdaadserie Peaky Blinders. Alhoewel het verhaal zich in deze stad afspeelt zijn de opnames op andere plekken in west -en noord Engeland gemaakt. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders.

Een klein aantal kilometers buiten het centrum is uiteraard nog meer te zien waaronder het historische Aston Hall in de buurt van het voetbalstadion van Aston Villa maar ook Cadbury World, een familie-attractie. Dat ligt in het fraaie model dorp Bournville in het zuiden van Birmingham waar de nodige mooie huizen te zien zijn. Cadbury World gaat vooral over alles wat met chocola te maken heeft en vertelt daarnaast ook over de geschiedenis van Bournville. Op loopafstand staat tevens de Selly Manor, een prachtig middeleeuws houten herenhuis.

Wist u overigens dat het gehucht Sarehole buiten de stad de plek was waar de wereldberoemde auteur J.R.R. Tolkien als kind opgroeide? Deze man heeft Midden Aarde geschapen en er zijn veel gelezen boeken The Hobbit en The Lord of the Rings geschreven. In deze plaats kunt u tevens de Sarehole Mill bezichtigen, een oude watermolen die er toen ook al heeft gestaan. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Birmingham.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers