De stad Birmingham in de West Midlands - Engeland

Het stadhuis van Birmingham in Engeland Kanaal met boten in de stad Birmingham, West Midlands Straat in de stad Birmingham, West Midlands St Philip's Catheddal in Birmingham, West Midlands hotel boeken via GBL Soho House in Birmingham, West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Sarehole Mill in Birmingham, West Midlands Selly Manor in Birmingham, West Midlands De kathedraal van Coventry in de West Midlands, Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Birmingham in Engeland

Birmingham is een grote stad in het westen van Engeland en qua inwonertal de tweede stad van Groot-Brittannië. Het heeft bevindt zich in het graafschap West Midlands en heeft uiteraard een aantal bezienswaardigheden. Zo kunt u in het Jewellery Quarter de 19e eeuwse zilverfabriek van JW Evans bezichtigen. Er zijn verder verschillende musea zoals het Thinktank Science Museum, Pen Museum en de Birmingham Museum & Art Gallery. Ook zijn er historische gebouwen waarvan u er enkele kunt bezoeken, namelijk de grote St Philip's Cathedral en de Birmingham Back to Backs, 19e eeuwse arbeidershuisjes. Naast het stedelijk museum kunt u ook kunst bekijken in de RSBA Gallery en in de Ikon Gallery. In de stad staat tevens het National Sea Life Centre, één van de nationale zee-aquaria van Groot-Brittannië. Birmingham is tevens de stad van Thomas Shelby, de gangster uit misdaadserie Peaky Blinders. Alhoewel het verhaal zich in deze stad afspeelt zijn de opnames op andere plekken in west -en noord Engeland gemaakt. Kijk hier voor meer info over filmlocaties in Peaky Blinders.

Een klein aantal kilometers buiten het centrum is uiteraard nog meer te zien waaronder het historische Aston Hall in de buurt van het voetbalstadion van Aston Villa maar ook Cadbury World, een familie-attractie. Dat ligt in het fraaie model dorp Bournville in het zuiden van Birmingham waar de nodige mooie huizen te zien zijn. Cadbury World gaat vooral over alles wat met chocola te maken heeft en vertelt daarnaast ook over de geschiedenis van Bournville. Op loopafstand staat tevens de Selly Manor, een prachtig middeleeuws houten herenhuis.

Wist u overigens dat het gehucht Sarehole buiten de stad de plek was waar de wereldberoemde auteur J.R.R. Tolkien als kind opgroeide? Deze man heeft Midden Aarde geschapen en er zijn veel gelezen boeken The Hobbit en The Lord of the Rings geschreven. In deze plaats kunt u tevens de Sarehole Mill bezichtigen, een oude watermolen die er toen ook al heeft gestaan. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Birmingham.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Birmingham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Birmingham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Birmingham duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan en wel direct naar Birmingham International. Daar kunt u vervolgens op de trein stappen naar de stad, slechts een rit van 10 a 15 minuten. Het heeft overigens een aantal treinstations in en buiten het centrum van de stad zoals New Street, Moor Street en Snow Hill. Enkele van de vele mogelijke bestemmingen per trein zijn Coventry, Oxford, Warwick, Shrewsbury, Worcester, Liverpool en London (stations Marylebone en Euston).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in West Midlands en Staffordshire
→ Steden en dorpen in West Midlands en StaffordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in West Midlands en Staffordshire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers