Het kathedraalstadje Lichfield in Staffordshire

Lichfield Cathedral in Staffordshire Dr Johnson's House in Lichfield, Staffordshire hotels boeken via GBLCannock Chase in Staffordshire Shugborough Hall in Staffordshire Birmingham in West Midlands Aston Hall in Birmingham, West Midlands Stoke-on-Trent, stad van de pottenbakkerijen in Engeland

Informatie over deze bestemmingLichfield Cathedral in Staffordshire

Lichfield is een kleine historische stad in het westen van Engeland. Het bevindt zich in het zuiden van het graafschap Staffordshire en heeft ongeveer 30 duizend inwoners. Een grote trekpleister is de prachtige middeleeuwse kathedraal maar er is meer. Het stadje is namelijk ook de geboorteplaats van Dr Samuel Johnson, vooral bekend vanwege het schrijven van het Engelse woordenboek. In het centrum van Lichfield kunt u zijn voormalige huis en nu museum bezichtigen. De man kwam overigens als karakter nog voorbij in de tv-serie Blackadder (serie 2). U vindt in het stadje ook het Erasmus Darwin House, het huis van de wetenschapper en grootvader van de beroemde bioloog Charles Darwin. Het huis van Charles is trouwens ook te bezoeken maar dat staat in de zuidelijke regionen van Groot-Londen.

In de St Mary's kerk er pal tegenover kunt u toeristische informatie over de stad verkrijgen en tevens het Lichfield Museum bezoeken. Even buiten het stadje zijn nog meer locaties om te bezichtigen zoals de antieke Letocetum Roman Baths & Museum, het militaire Staffordshire Regiment Museum, Tamworth Castle en het prachtige landgoed Shugborough. Dat ligt zowat aan de rand van de Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty. Dat is een licht heuvelachtig en natuurlijk gebied met veelal heidevelden maar ook bos. Het is meer dan 1000 jaar geleden in gebruik genomen als één van de jachtterreinen van Willem de Veroveraar. Tegenwoordig is het een plek voor de natuur om te floreren en voor mensen te genieten van één van 's lands nationale landschappen. Dit is een natuurlijke oase in dit drukke deel van Engeland zo dichtbij het grote Birmingham, de tweede stad van Groot-Brittannië. Dat ligt dus relatief in de buurt en heeft verschillende musea en buiten het centrum ook historische huizen om te bezichtigen.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers